torstai 19. heinäkuuta 2007

Vanhassa rahassa

SAATANAN SAPPIKIVET!

Mulla on yleensä harvinaisen pitkä pinna, mutta joskus se menee näköjään mullakin kuppi (+ aika monta muuta astiaa) nurin! Meinaan juurikin nyt!

Suomen rahayksikkö vaihtui joskus keskiajalla markasta euroon. Mutta mitä vittua! Niin vaan joka saatanan siunaama päivä joku imbesilli nillittää, kuinka tääkin kahvikuppi maksoi vanhassa rahassa markan ja nykyään kokonaiset kaksi euroa, ja kuinka paskalle pääsi 90-luvulla 50 pennillä toisin kuin näinä kauheina aikoina, jolloin sontimisesta rahastetaan jopa törkeän euron verran. VITTU, MÄ EN PYSTY HENGITTÄÄN!

Mitä helvetin porukkaa tää oikein on?? Kas kun eivät muistele, mitä tää uus Audi A4 maksoikaan aikanaan oravannahoissa. Tais olla aika vitun paljon halvempi! Ei silloin riistetty köyhää ja tyhmää toisin kuin nyt. Kyllä euron avulla vaan kusetetaan kansalta rahat pois, se on vissi!!

Ei jumalauta, saatanan urpot! Tää on markkinatalous. Jos jotkut vitun sipulit maksaa liikaa ja silti te markkaa haikailevat reliikit vihannekset ostatte niitä, niin ei se nyt vitun vaikeeta oo päätellä, kumpi on dorka, kauppias vai te. Vittu sentään! Ja kaikista hauskinta (just joo) tässä koko paskassa on se, että euron-varjolla-nostettiin-kaikkia-hintoja-salaa-nillitys ei perustu yhtään mihinkään. Hinnat nousi markka-aikanakin ihan yhtä lailla, kuten myös palkat. Ja valitettavasti myös kaikkien pirun sosiaalipummi-heitämulleheieuro-jätöksien tuet. Vittu! Ennen niille riitti markka!!

Tekis mieli kuolla, mutta todennäköisesti sekin vituttais niin paljon, etten taida viittiä.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu kyllä euron piikkiin voi laittaa aivan kaiken!! Ruvetaan vanhoja markkoja laskeen ja voidaan todeta vaikka kuinka meitä kusetetaan bensan hinnassa ("tuo bensahan maksaa vanhassa rahassa ainakin 150mk litra, kyllä mie muistan kun nuorena ajeltiin markan litra, sillä hintaa kruisattiin koko ilta eikä tuntunu missää"). Ja nää vitun narisijat varmaan haikailee niitten vitun pennienkin perään (" nallekarkkeja sai ennen pennillä, siiten poistui pennit ja viispenniset, nallekarkit maksoivat sitten 10penniä, voi minua, kuinka tästä selviän")

Kun nää vitun pässit ei tajua katella ympärilleen että olisikohan se kuuluisa elintasokin noussut...mää rupeen ihan just täriseen siitä että ajoin 2000mk mopolla nyt vedetään 2000 euron mopoilla!! Tai sit nää nillittäjät on ite niitä vitun persaukisia työttömiä että 20 euron seteli on suurin mitä käteen on koskaan saanut ja kun porhojen 50e ja 100e setelit on euroaikaan niiiiiin paljon isompikokosia että jää tämä pikku kakskymppinen varjoon ja kuihtuu pois(juodaan pois!)

Mut oha se näin että joka kerta ku joku alkaa taas laskeen sormillaan jonkun tuotteen hintaa niin pitää tirvasta turpaan...ei nyt omaa muoria tartte mut kyl sitäkin täytyy vähintää läppästä...mielellään ulkosyrjällä!!
Toinen homma on tämä EU:n syyllistäminen. Joka toinen pauhaa siitä ku kaikki on mennyt vituiksi liittymisen jälkeen...MITÄ VITTUA...HUOMIO, MAAILMAA MUUTTUU HALUSIT TAI ET! Turha siitä on alkaa narisemaan, joskus Suomikin on ollu yks vitun metsä ilman nimeä ja silloin tetsattiinkin puukengillä ja syötiin niin saatanan suolasta lihaa...

Voi vittu, nyt vasta vituttaan rupeskin!! Ei mitään järkee taas tässä tilityksessä! Joko saat jutuista selvää tai et, ei kiinnosta!! Haistakaa vittu!

Anonyymi kirjoitti...

Eniten vituttaa kyl ne jotka puhuu vanhasta markasta, vittu sehän tarkottaa sitä ennen vuoden 63 rahauudistusta ollutta markkaa! URPOT PRKL!

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa pikkuhiljaa vituttaan oikein kunnolla tää teidän blogitouhuilu. En oo varmaan ainoo nillittäjä, joka käy joka vitun tunti täällä kattomassa, mikä nyt tällä kertaa vituttaa (ja arvakaa paljonko vituttaa jäädä koukkuun tällläseen paska blogiin). No eikös vaan se vitutus ala teillä tässä laantumaan ja tekstejä tulee enää kerran päivässä. Kohtas se on vittu kerran viikossa!

Oottekohan te nyt oikeet miehet hommaan? Jos vituttaa, niin luulis sillon vituttavan jatkuvalla syötöllä, eikä vittu vaan sillon, kun ei oo "parempaa tekemistä" kun kirjottaa vitutuksesta blogiin. Ei tää vitutus oo mitään vitun on-off touhua, että sitä voi vähän "harrastaa" kun sitä itteä huvittaa.

No nyt sieltä tulee joku vitun avuton selitys, että "viime päivinä on vituttanut niin paljon, ettei oo ees pystynyt kirjottaan". Joo, niin vittu varmaan, joo. Ja just, joo, joo, vielä perään!

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta elämä on nyt helpompaa. Jos matkustaa Tukholmaan, ei kruunuhinnoista tarvi ottaa kun nolla pois, niin saa suurin piirtein oikeen hinnan omassa rahassa. Paitsi tietenkin jos omaksi rahaksi edelleen mieltää markan.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri sinun kaltaisen Urpon takia hinnat nousee ja saa nousta. Ihanaa markkinatalous, porvarit ja muut idiootit, viis sivistyksestä ja rehellisestä elämästä.
Jos sulla on varaa tähän niin oot joko näitä "hyvän perheen hyviä", huijari tai pummi. Tämmönen tavallinen duunari huomas heti että hintoja hilattiin euron varjolla (juu, juu, tilastokeskus sanoo, että ei, olen ollut siellä töissä ja teidän miten se temppu tehdään).
Vituttaa todella tämä teikäläisten paskanjauhatus, kaikenmaaliman sekunda tuomasvimmat on ällöttäviä, keksikää jotain uutta.
Älä tule sitten itkemään kun faijat rahat loppuu.

Anonyymi kirjoitti...

Vituttaa lukea tätä teidän plogia. Jää saatana työt tekemättä prkl.

Anonyymi kirjoitti...

Onko herra duunarille (5. kommentti) inflaatio tai ostovoima tuttuja käsitteitä? Hinnat ovat kyllä nousseet, mutta se johtuu siitä että sun tulot ovat nousseet samassa suhteessa tai enemmän. Keskim. ostovoima on jokatapauksessa kasvanut Suomessa, ihan sama miten mitataan. Vituttaa tuollanen "maailman ei pitäis muuttua" -nillitys! Faktahan on se, että ainoa pysyvä asia on muutos, mikä pätee myös kulurakenteisiin johtuen esim. raaka-aineiden hintamuutoksista tai valuuttakurssieroista.

Veikkaanpa, että euroaikaan siirtyminen ei juurikaan muuttanut tuottajien katepohjaa ja hintamuutokset ei oikeesti olleet kuin lähinnä pyöristyksiä. Ja totta tuokin, että ei niitä sipuleita tartte ostaa, jos tuntuu liian kalliilta. Syö vaikka persiljaa tilalla.

Anonyymi kirjoitti...

mutta kyllä täytyy sanoa, etä itse euron myötä ostan helposti paljon kalliimpia tuotteita, kuin markkaaikaan.
esim.60e ripsari on aika kallis,mutta ostan silti, eihän kukaan osta 350markan ripsaria!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaa suakin vituttaa, kun on niin ruma naama, että se ei parane kun jollain 60 euron ripsarilla! Sitten sulla on varmaan myös 100 euron meikkivoide ja 70 euron huulikiillettä. Vituttaa tollaset, jotka vieläkään ei ymmärrä, että tassan ei mee nallekarkit tässä elämässä. Vittu osta Vapaavalinnasta 2,50e maksava kommandopipo lähe se päässä kaupungille ja elä eläämäsi vähän rikkaampana. Köyhä.

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen hinnotelkoon tuotteensa ja palvelunsa ihan itse vaan. Ei se ooo tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Ite markkatonnin mopolla ajaneena käyttäisin vähän järkeä ja miettisin kaks kertaa eurotonnin mopon ostoa. Joo, olen köyhä, mut en sentään tyhmä.. siinä on aika selvä ero.

Anonyymi kirjoitti...

Oon pankissa töissä ja vähintään kerran päivässä joku mummu tai pappa haluaa nostaa tililtään "500 markkaa". Siis 500 euroako? Hyvin yleisiä ovat myös kommentit:"Paljonko tämän nyt olikaan vanhassa rahassa?" ja just tuo "kyllä on kaikki kallistunut kun eurot on tullu"...

EI JAKSA. Sitte kuitenkin tilillä on yli 10000euroa. Kannattaa valittaa.

Ai niin, ja sitten vielä valitetaan, kun nämä eurot ovat niin isoja: ei mahdu lompakkoon, possut tulee äkkiä isoista kaksieurosista täyteen jne.

Nämä on niitä elämän mahtipontisia murheita.

Anonyymi kirjoitti...

Muaki aina vituttaa suunnattomasti, kun kolikkoja saa vaivalla sovitettua lompakkoon sen kaks kappaletta kaikkien vitun kauppojen alennusmuovilätkien sekaan.

Pahimmas tapaukses ne vitun kauppiaat lykkää vielä jotain hiluja vaihtorahana, ku omat lompakkoon survotut metallivitut ei riitä maksamisee ja sen takia pitää käyttää paperirahaa.

Tai vittu jos ne kolikot riittäski niin ei niitä viitti siinä kassalla ruveta laskeen ku joku vitun mummo tuijottaa vittumaisesti niskaan omaa vuoroaan odottaessaan ja alkaa ääntään koko ajan korottaen paasata nykynuorisosta.

Sit ku ne vitun vaihtorahoina saatavat hilut ei enää mahdu niiden kahden muun kolikon sekaan lompakkoon niin pitää vittu säilöä niitä ties missä säästöpossuissa.

Sit pitää kantaa selkä vääränä jotain vitun possuja ympäri kaupunkia ja viedä ne johonki vitun laskutaidottomaan kolikonlaskuautomaattiin, että pääsee niistä eroon.