maanantai 16. heinäkuuta 2007

Sähköposti on roskaposti

Nyt on niin vittumainen meininki, että alkaa oleen ihan sama, mitä tässä tekee. Niinpä lainaan itseäni samaan tyyliin kuin kaikki egopullistelijahinttikirjailijat sun muut apurahaklovnit. Vittuun sirkukset. Alla siis meikän pohdintoja jostain kevään synkältä yöltä. Pahoittelen (vitut), että teksti on aika löysää (siellä ei ole perkeleitä). Syy tähän on se, että se on kirjoitettu aikana, jolloin ei vielä vituttanut ihan kaikki.

*******************************
Sähköposti on erinomainen väline oikein käytettynä. Niinpä on ikävää, että suurin osa käyttää sitä väärin. Todennäköisesti myös sinä.

"Voitko kuule laittaa mulle tästä hommasta sähköpostia?"

Ennen vanhaan, keskusteltaessa puhelimessa tai kasvotusten, saatoit joutua päättämään asioita saman tien. Nykyään moiseen kiusalliseen tilanteeseen ei enää tarvitse joutua. Voit nimittäin pyytää vastapuolta lähettämään asiasta sähköpostia. Varsinkin ikävä päätös on paljon mukavampi ilmoittaa vastaamalla kyseiseen mailiin sen sijaan, että sanoisit sen päin naamaa. Esimerkiksi töistä erottaminen on helpointa tehdä näin. Useissa tilanteissa voit myös jättää kokonaan vastaamatta ja toivoa, ettei toinen enää palaa asiaan.

"En oo kyllä nähnytkään sellaista mailia - se on varmaan mennyt roskaposteihin."

Kun hommaa ei viitsi hoitaa, on erittäin fiksua vedota teknisiin ongelmiin. On enemmän kuin todennäköistä, että sinulle lähetetty asiaviesti on mennyt roskaposteihin, vaikka juuri olet hehkuttanut kaikille, kuinka taas sait markkinointiosaston Peralta uuden hassunhauskan kiertomailin. Roskapostin sijaan voit myös vedota "bittitaivaaseen". Se on paikka, jonne viestejä menee alvariinsa oman postilaatikkosi sijaan.

"Etkö ole lukenut mailejasi, laitoin sulle postia jo aamupäivästä!"

Koska kommunikointisi perustuu nykyään siihen, että tarkistat mailisi viiden minuutin välein, niin on kohtuullista odottaa sitä myös muilta. Sähköposti on mitä parhain väline erityisesti silloin, kun pitää nopeasti kysäistä kollegalta jotakin pikkuasiaa. Puhelin on niin viime vuosituhannelta.

"En mä lukenu viime viikolla maileja!"

Sähköposti toimii kuten puhelin. Jos et pysty vastaamaan silloin, kun viesti saapuu, niin sen voi unohtaa. Kyllä toinen lähettää myöhemmin uuden mailin, jos on edelleen asiaa.

"Lähettäkää hei kaikki maililistalle, osallistutteko vai ette!"

Sähköpostilista on paras väline, kun tarkoitus on kerätä ilmoittautumisia tai sopia porukalla jonkin tapahtuman ajankohta. Ja jos et keksi sopivaa asiaa, johon kaikkien pitäisi vastata, niin
kannattaa joka tapauksessa lähettää listalle jotakin. Sukulaispojalta saatu huumorimaili on tässä tapauksessa varma valinta. Varmista, että liität mukaan myös jonkin liitetiedoston. Videot on hyviä.

"Mä en kestä, ku tätä roskapostia tulee nykyään niin paljon!"

Nykyiset spämmifiltterit suodattavat luotettavasti kaiken roskapostin. Hanki sellainen. Roskaposti ei ole ongelma, sinä olet.
*******************************

No niin, HV vaan kaikille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Osta Pasa elämä, tollanen turha avautuminen tälläsestä asiasta on kyl naurettavaa. Käytä energias vaikka runkkaamisee, seki hauskempaa