keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Linux-blaablaa-nillinnillin

Voihan vittu!

Satuin erehtymään kysymään neuvoa mun Windowsini kanssa. Tää on varmaan monelle käynyt tilanne, josta muodostuu ongelma vasta kun sen menee esittämään Linux-uskontoon kusetetulle pattiaivolle. Alla asiasta käytyä keskustelua:

Atpo: "Hei tietokoneurpo, osaatko sanoa, mikä vittu tätä mun Windowsia vaivaa, kun se... blaa blaa (jotain se nyt taas teki päin vittua)."
Kusipää: "Öhö, öhö... käytätkö sä Atpo vieläkin tota winkkaria. No ei ihme, että sulla on sen kanssa ongelmia, öhö. Mä en oo käyttänyt -05 assyjen jälkeen muuta kun Linukkaa. Mulla ois nytkin tässä mukana Ubuntu, Kubuntu ja RedHat -linuxit. Mitäpä jos laitettais sullekin..."

Raivon partaalle 16 sekunnissa ajatunut Atpo: "NO MITÄPÄ JOS MÄ LAITAN SUA KOHTA PATAAN!?! Nyt vittu pää kiinni siitä Linux-paskasta! Ne on yhtä ja samaa vittua kaikki vitun käyttöjärjestelmät. Joku on varmasti parempaa ja kaikki muu huonompaa ja jos nyt lähtökohtaisesti mua kiinnostaa enemmän kuunnella tota sun surullista ininääs, kun asentaa tai säätää jotain vitun Linuxia, niin MITÄ LUULET ASENNETAANKO ME TÄSSÄ YHTÄÄN MITÄÄN!?!"

Poistuin paikalta, koska tajusin, että vaikka oisinkin voinut tuurilla laittaa sitä nilliä peltiin, niin todennäköisesti se ois käynyt pilaamassa mun loppuelämäni niljailemalla jotain tietokantoja ja muuta siistiä, jota mun kaltaset tyypit näkee ainoastaan televisiossa, mutta jota kaikki pelkäisivät, jos vain tietäisivät näistä supervoimista. Toisaalta, nyt kun asiaa mietin, niin sama se kai on miten sen loppuelämän pilais. Ei se nyt niin kovin hääviä oo tälläkään hetkellä.

Mutta nyt ei ollut tarkoitus puhua mun alku-, väli- tai loppuelämästäni vaan tarkastaa oikein päivänvalossa, miten vitun urpoa touhua on joku kernelin päivittäminen (NO EN MÄKÄÄN TIEDÄ, MITÄ VITTUA SE TARKOITTAA!). Puhumattakaan siitä jeesustelusta, joka tätä toimenpidettä väistämättä aina seuraa: "Mä nyt sain ton ja ton vitun paskan tähän mun superläppärille ja nyt omistankin elämäni tavallisten ihmisten kiusaamiseen puhumalla niille linuxeista ja kinuskeista ja oon mä aika kova jätkäkin kun osaan tämmöstä ja seuraavaks alan käydä salilla ja muutenkin olemaan siistimpi, pääsisinköhän BB:hen?"

VOI VITTU JÄTTÄKÄÄ MUT RAUHAAN! Jos mä haluan kirjoittaa jotain vitun ääliöblogia, niin en kyllä aivan varmasti tarvitse siihen mitään, vaikka nyt ois saatavilla kuinka edistyksellinen ratkaisu! Sitä paitsi se vitun pingviini risoo mua siinä mittakaavassa, että voisin matkustaa sille navalle, jossa niitä on ja läiskiä yhen talviloman verran sen sukulaisia koteloon!

46 kommenttia:

Panu Kinnari kirjoitti...

Paitsi, että ainakin omalla kohdalla linuxiin siirtyminen laski tietokoneenkäytön aiheuttamaa vitutusta eksponentiaalisesti :)

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän kysyit neuvoa. Minunkin neuvoni on, että luovu Windowsista. Siirtyminen voi olla tuskallista, mutta pitkällä tähtäimellä säästää takuulla hermoja. :)

Anonyymi kirjoitti...

No niin just, linux sitä ja tätä. ihan vitun sama.

Anonyymi kirjoitti...

Voi vittu...

Anonyymi kirjoitti...

Osta mäkki!

Anonyymi kirjoitti...

"Osta mäkki!" Jee, millä vitun rahalla, kun se on ylihinnoiteltu niin kuin kaikki sen vitun Steve Jobsin firman kaikki muukin krääsä!

Anonyymi kirjoitti...

Vähän niin kuin kysyisit Suomen Kuvalehden toimittajalta, et minkä takia Iltalehden urheilusivuilla kirjoitetaan jääkiekko erikseen, häh!? Että ettekö te toimittajat osaa saatana kirjoittaa!?!

Koeta nyt Atpo vittu tajuta, että alalla kun alalla kuluttajakama on karmeaa roinaa ja ammattilaisilla on omat työkalut, mielenterveyssyistä. Kokeile vaikka kysyä timpurille miksei sun TV-shopattu sataosainen pora-sirkkeli-vatupassi-tekopillu yhdistelmä pelitä niin kuin telkussa.

Anonyymi kirjoitti...

te ootte vitun paskoja nillejä ja te ootte syönyki sitä vitun paskaa, vitun ääliöt! voisitteko kaikki yllä olevat kommentoijat vetää vitun naamaan ja tukehtua siihen? no ette varmasti! muuten menis elinikä amistelua ja muuta pillurallia ja teinien raiskaamista sivu suun! saatanan kusimulkut junttieinarit!

Sauli Jokinen kirjoitti...

Ja esim irkissä kun ruvetaan noita asioita vatvomaan, niin eiiii perkele. Kiviäkin kiinnostaa kenen apt get ei toimi ja mikä vitun gnome siellä työpöydällä luuraa. ÄRRRR.

Anonyymi kirjoitti...

älkä valitako saattana porvarit!!!1111 linnuks o työväen käytöjärjelmä ku miccosoft o yritys ja yrity o kapitalaamia ja kapitaali on pahaa ja moralaalitonta. POIS ULKOMANEN JA KAPUALLINEN ROSKA; ALS KAPITALISTMI JA VIENTI JA TUOTI!!!!11!11!!11 mä meen ny ajelee japsiautollanni ja kuntelee amerikalasta ja ruotsilaista amispoppia!!11!1 SUOMNI SOMNALASILEEEEH!!1!!!!!1!!!1!!11!1

Anonyymi kirjoitti...

Multa löytyis kanssa cd Ubuntuun ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nii no joo kaikki takasin savutupiin vuoleen lanttuja ja nauriita.

Anonyymi kirjoitti...

VOI HEVOSEN WITTU!!!

mä luulin, et tää blogi ois uskontovapaata aluetta...mt ei!
heti o joku rullamunanen linux-idiootti hnkeen ja vereen puolusamassa...tulee saatana rättipäät mieleen..."ei saa antaa lasten neállekarhulle nimeks muhamed...voi tulla profeetalle paha mieli" ..haistakaa oikeesti kyrvän esinahan alta kauvettu sissijuusto!!! perkele!!!

Johannes Knektman kirjoitti...

"Hei tietokoneurpo, osaatko sanoa, mikä vittu tätä mun Windowsia vaivaa, kun se... blaa blaa (jotain se nyt taas teki päin vittua)."

Minulle tämän kysymyksen esittävät yleensä ihmiset jotka hyvin tietävät että olen ammatiltani Unix/linux asiantuntija, miksi he olettavat että minä tietäisin jotain windowsista?

Ja kun vitutuksesta puhutaan, niin miksi helvetissä ihmiset olettavat että meillä it-alan hyypiöillä olisi mitään halua auttaa työn ulkopuolella kaikkia vitun kumminkaimoja tai työkavereita?

Selvittäkää ongelmanne itse tai saatana maksakaa työstä älkääkä yrittäkö teettää ilmaista työtä ammattilaisella.

(Minä lähden halvalla ratkomaan ongelmianne, taksani on: Sohvalta nousu ja paikalle tulo 200€ ja 60€ alkava tunti, puhelinapu 12,50€/min)

Johannes Knektman kirjoitti...

"että voisin matkustaa sille navalle, jossa niitä on ja läiskiä yhen talviloman verran sen sukulaisia koteloon!"

Olisi muuten varmaankin ilmastolliselta kannalta mukavampaa navan (oli kyse sitten omasta navastasi tai etelä-navasta) sijasta matkustaa etelä-afrikkaan.

Sauli Jokinen kirjoitti...

Olisi muuten varmaankin ilmastolliselta kannalta mukavampaa navan (oli kyse sitten omasta navastasi tai etelä-navasta) sijasta matkustaa etelä-afrikkaan.

Vittu, afrikassa on kuuma.

Anonyymi kirjoitti...

Vitun linux-apinat ottakaa se sormi perseestä pois ja tunkekaa noi teidän vitun ajatuksenne sinne kaiken muun roskan kaa! Vittu Mä vedän pataan kaikkia jotka rupee jeesustelemaan jostain linukasta, Windowsista tai Mäkistä! Vitun startrek nörtit mua ei kiinnosta...
Aivan sama mikä siellä on kunhan se vittu toimii!

Anonyymi kirjoitti...

"Aivan sama mikä siellä on kunhan se vittu toimii!"

Amen!! ..ja halleluja!

Anonyymi kirjoitti...

heheeee

vanhan kunnon tekstiä taas sai luettavakseen...

ai helkkari kun tuli taas asiaa ja naurua kerrakseenn...... näin se on


buuaaaaha ha ha ha haaaa

Anonyymi kirjoitti...

"Jee, millä vitun rahalla, kun se on ylihinnoiteltu niin kuin kaikki sen vitun Steve Jobsin firman kaikki muukin krääsä!"

Joo, tosi vitun ylihinnoiteltua, jos macbookin saat alle tonnilla ja mac mini maksaa sen 600 euroa. Macin hankkiminen on oikeasti hyvä vihje, koska silloin vitutus ei vain laske eksponentiaalisesti, vaan se loppuu. Eikä tartte säätää konffifaileja aamusta iltaan että sais asioita toimimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa :DD Minäkään en windowssista luovu! Hauskoja noi sun keksimät nimitykset :DD Mielikuvituksellisia ja osuvia ;D

Anonyymi kirjoitti...

Linux helpottaa elämää? jep!

Joka vitun päivityksen jälkeen saa korjata n. 10x asiaa joka päivitys on rikkonut. Päivityksiä on pakko vetää tämän tästä että saa uudet softat toimimaan. Voi jeesus! Viat ovat vielä justiisa todella mielenkiintoisia, esim. näppäimistö ei toimi päivityksen jälkeen.

Itsellä henkilökohtaisesti on linuxin käyttö tuonut niin paljon harmaita hiuksia kaikenmaailman kotiteekkaribugihomokoodin takia, että työpöydällä on ja pysyy winxp. Linuxit ovat purkkaliimaviritelmiä toinen toisensa päälle, varsinkin graafiset ympäristöt aiheuttavat kohtuutonta päänvaivaa.

Peruskäyttäjälle, joka käy lukemassa sähköpostejaan ja surffaa netissä en ikipäivänä suosittelisi linuxia ennen kuin sen käyttö ja konffaaminen tehdään niin yksinkertaiseksi, että käyttäjä ei edes ole koskaan kuullut konsoli-ikkunasta.

Anonyymi kirjoitti...

Koettakaapa vitun linuxnillit asentaa mielivaltainen ohjelma/laite joka tekee saman homman kuin windowsin vastaava. Ei saatana onnistu ikinä ilman niitä harrypotterloitsuja joita sieltä irkistä sitten muilta sukupuolielämättömiltä "asiantuntijoilta" kaivellaan. Aina vuoden välein asennan linukan XP:n rinnalle todetakseni että eihän siihen saa mitään toimimaan. Ainakaan ilman oman ajurin koodausta.

Että tehkää sama mitä kaikkien muidenkin paskapäisten uskontojen edustajien pitäis. Vaikka ei tusinan kirkkain lamppu ookaan, varmaan jo nokkelimmilla säkenöi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisit tullut tuolla rivillä kysymään minulta apua, niin todennäköisesti olisin laittanut sinua pataan ihan samalta seisomalta.

Anonyymi kirjoitti...

Hah, winkkarimiehet eivät vain osaa. Taisi haukata paskaa tämä tähdenlentoblogi.

Anonyymi kirjoitti...

Miten ihmeessä pääsisin eroon noista linux-riiviöistä, jotka yrittävät saada minua kääntymään omaan leiriinsä kuin jotkut jehovantodistajat ikään.

PRKL olen täysin tyytyväinen winkkareihin, koska osaan ihan itse korjata ne harvat ongelmat, joita joskus harvoin tulee. Ohjelmat, ajurit ja oheislaitteet toimivat melkein poikkeuksetta ihan itsestään ilman mitään säätöä. Kone ei jumita kun ei asentele mitään kurasoftia ja pitää huolen että masiinan resurssit riittävät. Miksi helvetissä vaihtaisin leiriä?

Tosin olen samaa mieltä olen joidenkin edellisten kommentoijien kanssa siitä, että linux-hörhöltä on turha kysellä winkkarista ja alan ammattilaiselta ei yleensäkään mitään (ellei ole erikseen maininnut että voit pyytää apua). Emmehän me vaadi jädekioskillakaan bigmäkkiä - puhumattakaan siitä että pyytäisimme naapurin putkimiestä tekemään meille putkiremontin ilmaiseksi...

Anonyymi kirjoitti...

Minulle tämän kysymyksen esittävät yleensä ihmiset jotka hyvin tietävät että olen ammatiltani Unix/linux asiantuntija, miksi he olettavat että minä tietäisin jotain windowsista?

Juuri näin. Itseäni ainakin sapettaa ihan vitusti tommonen meininki. Itse en tiedä hevonvittuakaan windowsista tai siitä "Miks tää WoW kaatuilee" ja rehellisesti sanottuna ei edes _kiinnosta_.

Ja voit olla ihan 100 varma että varmasti vittuilen jos joku tommosta multa kyselee (ja näitähän windows urpoja riittää). Toivoisin todellakin että että sen vittuilun jälkeen tosissaankin nämä pelien spedet ja WoW maailman sankarit kokeilis tulemaan vetämään pataan. Saattaa vaan olla niin että tietokoneen ääressä ollessa näiltä pelleiltä ei ole kehittyneet muut kuin runkku käden ja hiiri sormen lihakset. Saattavat jäädä kakkoseksi nyrkkeilyä harrastavalle linux nörtille.

Anonyymi kirjoitti...

Käyttääks joku iha oikeesti jotain vitun maccia? Ei saatana sentää. Kyl mä omenani omenana syön.

Anonyymi kirjoitti...

Ai vittusaatana. Eikö se nyt perkele ole jokaisen oma asia mitä vitun käyttistä käyttää. Jos tykkää winkasta ja sen sinisistä mitään sanomattomista virheilmoituksista niin eiku vaan ja jos haluaa niitä vitun kernel päivityksiä ja säätää jotain vitun palomuuria kätevästi tekstieditorilla linuxissa ni sallittakoon sekin niille jotka tykkää.

Jos on naimisissa jonku mukamas ihan ok eukon kanssa jonka kaa ei vituta iha joka hetki, tulee toimeen ja tietää miten se mihinkin asiaan suhtautuu niin kannattasko se vaihtaa johonki vittuun josta ei tiiä niinku yhtään mitään..

Anonyymi kirjoitti...

Ja vittu tässä riitä ees tää vitun tekstikenttä että vois kirjottaa mitään kommenttia!

Älkää vittu käyttäkö koneita jos ne o niin vittumaisia!!!

Anonyymi kirjoitti...

Eihän noissa Windowseissa nykyään enää edes tule mitään "sinisiä virheilmoituksia" saatanan huorat, ellette sitten kuse emolevynne päälle ja runkkaa levyasemaan. Onneksi se ei näköjään teillä linux-huorilla haittaa suun pieksemistä ettette tiedä vittu mitään.

Ja se on ehkä parasta huumoria että paskoilla tekstieditoreilla kryptisten merkkijonojen satunnainen editointi siinä toivossa että jotain tapahtuisi olisi jotenkin "kätevää", haistakaa kaikki pitkä vittu. Ne saatanan tekstitiedostot vasta "mitäänsanomattomia" ovatkin.

Anonyymi kirjoitti...

No voi vitun ääliö. Kyllähän se siellä on mutta Gates on keksinyt tehdä niin hienon systeemin että kone buuttaa ittensä heti enneku sen näyttää sen saatanan sinisen virhekoodinsa!!!

Anonyymi kirjoitti...

Windows hyypät ei vaan osaa :) On se kumma, kun jopa mun tietokoneista ja käyttiksistä yhtään mitään tietämätön 52v äitinikin on täysin menestykkäästi käyttänyt Debiania jo vuoden verran :D Ja mä asun yli 100km pääsä, eli en tosiaan ole voinut jatkuvasti olla auttamassa. Eli ei se linuxin käyttö nyt kyl niin vaikeaa ole :)

Anonyymi kirjoitti...

LINUX ON VITUNPERKELEEN ÄÄLIÖN PASKA!!!!!!!!!!!!!1 Täytyy aseentaakseen tehdä kaikenlaisia vitun koodeja ja komentoja.Minulla oli Ensin windows xp,sitten tuli paska linux ja nyt on luotettava win98 .Joten imekää te vitunsaatanannatsilinux paskiaiset Hitlerin isoa penistä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mullon toisella koneella just se ubuntu ja toisella windows xp ja kummallakaa ollu mtn onkelmaa ;O
paitsi jos linuxilla jtn meinaa pelata nii turha toivo.

Johnny Rottening kirjoitti...

Kyllä ei ole Windowsin voittanutta. Mulle on ainakin ihan vitun sama onko se Linux hyvä vai huono. Windows on sentään valmistettu Piilaaksossa isoilla dollareilla, eikä minkään nörttien kotona vääntämää vapaan lähdekoodin paskaa. Sitä paitsi haluan henkeen ja vereen tukea rahallisesti Bill Gatesia.

Anonyymi kirjoitti...

No mitä ite oon tajunnu (linux käyttäjä) niin suurin osa noista "wanna be above windows" ei edes enää muista kuinka wintoosaa käyttää, joten alkavat valittaa, kun eivät enää osaa käyttää linuxia... itse käytän linuxia ja wintoosaa myös. En oo ketään käännyttämässä, miksi pitäisi? kukin on mitä on aka. käyttää mitä käytyyää!

Anonyymi kirjoitti...

Haistakaa nyt jo kaikki paska niitten helvetin vekottimienne kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi vittu, Ugandalainen vapaan koodin ihme-vitun-lapsikäyttikseni ei vaihteeksi toimi vitun kalliin ja yhtä saatanan turhan Cintiq - piirtonäytön kera, Visvainen Ultimaalinen 64-bittinen ihmemaa taas vilkuttaa sinisiä ruutuja kuin kotiamiksen diskotuunattu ylialikellotaulukeissi ja jonkun viton omenakirjankin tilasin, vaikka vanha nano jähmettyi ja tolla iPod Douchella vois heittää vaikka vitun keihästä. Saatana.

Anonyymi kirjoitti...

Aika hauskaa miten jotkut voi ottaa noin nokkiinsa kun vähän linuxia mollaa :) Linux on niille joita kiinnostaa opetella ulkoa komentoja... Linuxilla ei tee hevonhelvettiä normaali tietokoneen käyttäjä (sähköposti, msn, normisurffailu, laskujen maksaminen). Itselläni oli joskus hommana väsätä ubuntulle livestream palvelin ja ei jumalauta se oli tuskaa. En tosin sano että homma olisi ollut sen mukavempaa WS2003... Ja tosiaan tää on melkein suoraan verrattavissa uskontoon, helvetillinen overhypeeminen linukasta ja jos sitä mollataan, julistetaan muut käyttöjärjestelmät täysin vääriksi ja epäjumaliksi.

Esimerkki Linux stereotypiasta: Linuxin kannattajat voi vaikka sammuttaa sen koneensa vähäksi aikaa vaikka ("vittu mon uptimet o 3 vuotta") ja käydä ulkona, ehkä myös plastikkakirurgilla. :)

Toi on niin totta, mulla ei oo tullu vastaan yhtään tosissaan (kotikoneessa) linuxia käyttävää ihmistä josta ei päällepäin näkyis sosiaalisten kykyjen puuttuminen.

Windows \../,
Ottakaa herne nenään, kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

liinuxihan on perskeleen parempi, mutta se komentojen opettelu on ns. "norm. käyttäjälle" aikamoista tuskaa..

se vain on meistä linux-käyttäjist niin ärsyttävää, kun oikeasti luullaan windowsin olevan parempi, vaikka se on oikeasti parempi yhteensä vain kahdessa asiassa (1+1).

se siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Ai siis kestikö sulla 16 sekuntia älytä, mitä se sulta kysyi?

Anonyymi kirjoitti...

Olipa lapsellista tekstiä.
Lähes kaikilta.

Sitä linuxia on nyt ihan turha kirota mihinkään maanrakoon, ajatelkaapa jos kaikissa sulautetuissa järjestelmissä joissa nykyään pyörii linux, pyörisikin raskas, buginen ja mukauttamaton win. Linuxin vahvuuksiin kuuluvat juuri keveys ja mukautettavuus eri laitteistoihin ja käyttöympäristöihin (raha-automaatit, ray-pelikoneet, tietyt matkapuhelimet...).

Enkä käsitä miksi noista sosiaalisista taidoista pitää aina jauhaa.

tk

Anonyymi kirjoitti...

Olet hyvin kipeä!

Anonyymi kirjoitti...

Jees! Linuxin on oltava paska. Kernelin kirjoittaminen kun se on rahaksi laskettuna. Sen arvo on 1 miljardi dollaria. Mitens paljon winkkarin ydin on rahana? Kernelin sisältö on yli 36miljoonaa riviä tekstiä. Sopii rupee naputtaan. Nojoo kaikkee v. tuleekin näköjään kirjotettua. Winkkarin on ihan jees. Siinä vaan täytyy muistaa että suurin uhkaaja koneelleen on käyttäjä itse. Postin liitteen avaaminen tai mainos ok:n painaminen jollain sivulla asentaa jotain paskaa ja yleensä palomuurissa portti aukeaa.. Ja lisää paskaa valuu sisään. Linukka sentään kysyy root tasolla jos jokin ohjelma haluaa asentua koneelle.. Eli Windows peleille. Linux nettiverkkoon. Mac grafiikkaan.. Vittu joo nääs =D

Anonyymi kirjoitti...

Asenna Gentoo tai OpenBSD niin karisee hiekat pois pillustasi.