torstai 18. lokakuuta 2007

Ammattietiikkaa

VITTU, KUKA ON KEKSINYT HERÄTYSKELLON, JOSSA EI OLE TORKKUA??

No, koska päivä on jo lähtökohdiltaan päin vittua (mikä päivä ei olis??), niin ei kai auta muuta kuin blogailla, dokailla ja mokailla. Kivaa kuin dialyysihoidossa!

MENKÄÄ NYT HELVETIN HOITAJAT JO SIIHEN LAKKOON!! Se meinaan olisi oikein kaikille osapuolille. Ensinnäkin: te saisitte merkittävästi lisää liksaa, minkä olette varmasti ansainneet - en tarkalleen tiedä, minkälaista työnne on, mutta ei ole kovin vaikea päätellä, että on se ainakin rankempaa ja vastuullisempaa kuin jonkin paperiprosessiurpon triplasti paremmin palkatut "duunit" (vituttaa, että Iltalehden lukemisesta ylipäätään joku saa muuta kuin turpaansa). Toisekseen: opettaisitte vähän realiteetteja kaikille niille tekopyhille jeesustelijoille, jotka ovat kuivin huulin sitä mieltä, että "kyllähän ammattietiikkaan tolla alalla kuuluu, että ketään ei saa jättää pulaan".

VOI VITTU JOO!! Missä saatanan päiväunilla porukka oikein aikansa viettää, kun luullaan, että tässä yhteiskunnassa olis yks ammatti (paskasti palkattu ja vittumainen sellanen), jossa olis sellanen sisäänrakennettu etiikka, että töitä pitää tehdä vaikka ilmaseks ja 24/7. EI PERSE!! Mahtaa olla helppo puhua ammattietiikasta, kun kyseessä ei ole oma elanto tai oma etiikka. Sanoppa jollekin kuminvalmistajalle, että "et sä hei voi mennä lakkoon, koska kyllähän sulla nyt on moraalinen velvote turvata Suomen renkaantuotanto". "Jaa, no en kai mä sit voi.. ENPÄ, KATO MUA, MÄ OLIN LAKOSSA JO EILEN!!"

Ja ihan turha sitten kitistä siellä takarivissä, että olisi jonkun mystisen yhteiskunnan vika, että ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen. TAJUTKAA VITUN KENOPÄÄT, ETTÄ YHTEISKUNTA OLETTE TE!! (Joo, tiedän, surullista, hyvin surullista). Se on vain ja ainoastaan teidän syy, että tän maan asioista päättää eläintarha, jossa riekkuu jotain helvetin JuhaMietoja!

Vittu, kun kiehuu veri kuin mustalaisella! Jos jollain on sellanen työ, että yhteiskunta on katastrofissa heti, jos se jää päiväksi tekemättä, niin pitäisikö ehkä miettiä, josko siitä kannattaisi maksaa enemmän kuin 1600 euroo kuussa? NO KYLLÄ VAIN! Ja pää kiinni myös te, jotka olette kommentoimassa, että kyllähän jokainen tyytymätön voi vaihtaa ammattia! VITTU JOO! Se, että osaatte muuttaa happea hiilidioksidiksi ei vielä anna teille oikeutta olla mitään mieltä mistään!!

53 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

<3

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Oon niin samaa mieltä. Hoitajia vedätetään ihan kympillä ja sitten syy yritetään kasata niiden niskaan. Ku ne on niin pahoja, että ihan ilkeyttään ovat jättämässä lapsetkin hoitamatta. Eiköhän ne halua ihmisiä mahdollisimman hyvin hoitaa, sitä ei vaan tunnuta arvostavan.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa. Viimenen lause on ihana!

Anonyymi kirjoitti...

No kyllä hoitoalalla on sen tason EVVK:ta havaittavissa, et pahaa tekee. Mut toisaalta enpä ihmettele jos ei oikein motivoi, jos palkka on aivan naurettavalla tasolla työhön nähden.

Toivottavasti ei ikinä joudu menemään sairaalaan.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä todennäköisimmin jokainen joutuu jonain päivänä niiden hoitsujen armoille. Muistakaa SE!

Anonyymi kirjoitti...

pasa, sä sait vanhan hoitsun sydämen sulamaan. kiitos ymmärryksestä ammattikuntaani kohtaan!!!

Anonyymi kirjoitti...

Moni täällä ei varmastikkaan tienaa niin paljon kuin sairaanhoitajat. Ja hoitajien koulutus ei ole niin laaja/vaativa mitä siitä puhutaan. AMK tasoisesta koulusta vaan ei valmistu miljonäärejä.
Ja miettikää mihin se johtaa jos joku saa kovan korotuksen. Sen haluaa kaikki muutkin, poliisit, siivoojat, kaupankassat, baarimikot ym. Ja jos kaikille syydetään paljon rahaa seuraa inflaatio. Euro aikana tuo on vielä vaikeampaa koska rahan arvo verrataan suoraan muihin maihin.
Jos täällä kaikki kallistuu, täytyy muistaa että turismi kärsii, köyhät köyhtyvät ja kaikki työttömäksi jäävät sairaanhoitajat menettävät loputkin tulonsa.

Kyllä tää koko homma on akkojen sekoilua.

Anonyymi kirjoitti...

http://xs45.xs.to/pics/05360/vituixman.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Pasa, jälleen kerran asiaa! Tätä on kiva lukea, ainoa vaan että alkaa vituttaa tommonen kun ei itte osaa kirjottaa yhtä hyvin :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen tähän saakka arvostanut hoitsujen tekemää duunia (minusta ei siihen olisi), mutta sympatiat ovat rapisseet aika tehokkaasti näitä itseään enkeleistä seuraavana pitävien "korkeakoulutettujen" vaahtoamista seuratessa. Paska palkka se on luvassa monella korkeampia kouluja käyneelläkin, eikä arvostusta heru läheskään sen vertaa mitä hoitsut saavat nauttia, nimimerkillä oma lehmä ojassa. Eipä ole päässyt jumalakompleksi iskemään. Lisäksi hoitajat eivät tunnu sitten muita ammattiryhmiä arvostamaan pätkän vertaa, ainakin opettajat tuntuvat olevan paskanheiton kohteena tauotta.

Itse ainakin seison ammatinvalintani takana, enkä ole tätä ennen kokenut tarvetta mollata sen enempää hoitajia kuin paperimiehiäkään, vaikka tod. näk. molemmat ansaitsevat enemmän kuin mitä itse tulen ansaitsemaan, vaikka koulutukseni onkin pitempi.

Nyt minut varmaan tukahdutetaan tyynyllä sairaspedille.

Anonyymi kirjoitti...

Ketutus hei, vituttaa niin kun opettajien Kangasniemi vittuilee koko ajan hoitajille, kun se vitun biojäteaivo meni kirjoittamaan huonomman sopimuksen. Nyt hoitajat ei sitten saa ansaita enempää kuin ne 3 kuukautta lomailevat kansakunnan kynttilät.
Kukaan ei ole sanonut, että hoitajat olisi korkeakoulutettuja, vittu. Koko ajan on puhuttu koulutetusta hoitohenkilökunnasta. Niin hermot menee tollasiin tukioppilaisiin, jotka luulee yliopiston olevan ainoa tie onneen. Ja ihan sun oma mokas, jos olet kirjastonhoitaja! Eipä pääse työt paljon painamaan. Jos sen verran on linnunluuta, että jaksaa 300g painavan pornoeepoksen kantaa takaisin hyllyyn, niin hyvä. Älyä siihen tarttee saman verran kuin itikka verta imiessään, mutta korkea on koulutus, voi jumalauta, että veri kiehuu!

Anonyymi kirjoitti...

Juu mailamssa on paljon väärää ja paska palkka on väärin se vituttaa mut järki näissä korotuksissakin tarvii olla mukana. eihään ny vittu minkään kunnan talous kestä neljäsosan palkan korotuksia oli ne henkilöt sitten kuinka tahansa paskasti palkattu. joku vitun tolkku ja kohtuus +13% oli iha vitu hyvä. Palkkakuopat on vaan sellasia asioita että niitä ei vitullakaan korjata yhenyön aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Rainerj, pointtini lyhyesti: muita mollaamalla ei oman alan arvostusta paranneta. Kannattaa tsekata tämän päivän Aamulehden yleisönosasto, siellä joku on ilmaissut asiani paremmin.

Oma vitutukseni purkautui, kiitos blogin, toivon samaa sinulle! :) Minulla perskohtaisesti kyllä riittää arvostusta kaikille työtä tekeville koulutukseen katsomatta, olenhan toiminut mm. opettajana, kirjastotätinä, maatalouslomittajana ja kaupan kassana. Yleisesti hirmu arvostettuja duuneja kaikki.

Enkä muuten opiskele kirjastoalaa, pienipalkkaisia vaihtoehtoja maistereille kyllä riittää. Vaan sitä on elämä! Cheers!

Anonyymi kirjoitti...

On se jännä miten ensin porukka narisee, että "vaihtakoot hoitajat alaa jos palkka ei kelpaa! On mullakin tässä kaupan kassalla pieni palkka." (just, kaupan kassan työhän onkin vaativuudessaan ja vastuullisuudessaan IHAN verrattavissa hoitajien työhön...). Mutta sitten kun hoitajat uhkaavat joukkoirtisanoutumisella, alkaa hirveä poru: "ettehän te SAA irtisanoutua, kukas sairaat sitten hoitaa!?"

Ja voi vittu tätä oikein perisuomalaista kateusmentaliteettia! "Hoitajat ei saa saada palkankorotuksia jos minäkään en saa."
Helvetti miettikää nyt ihan tosissanne onko se hoitajien vaatima vähimmäispalkka 2 190 euroa (tämä ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneilla, toisen asteen koulutuksen saaneilla 1 990 euro) tosiaan kohtuutonta elintärkeästä työstä, jossa on jumalauta sentään kyse ihmishengistä.

Anonyymi kirjoitti...

Samalla logiikalla voitais antaa opettajille lisää liksaa. Opettajien motivaatio kasvais ja ehkä kasvatuksen myötä niiden helvetin dillejen huumehörhöjen ja muiden henkensä_kanssa_leikkivien määrä laskis ja sairaaloissa olis enemmän tilaa eikä hoitajien tarvis valittaa stressaavasta työstä niin paljoo...

Olen hoitajien palkankorotuksen kannalla, mutta lopettakaa ny toi "ihmishenkien kanssa työskentely" -jauhanta.

Anonyymi kirjoitti...

Noh, sitten kun toivut jostain avosydänleikkauksesta niin sut voidaan suoraan leikkaussalista kärrätä jonkun opettajan sohvalle makoilemaan, että kyllähän sä nyt mut hoidat, onnistuuhan tää keneltä tahansa. Mihin vittuun me jotain sairaanhoitajia tarvitaan?

Anonyymi kirjoitti...

Koittakaa nyt vitun määlyt tajuta, että jos kahdella tärkeällä ryhmällä on alhainen palkka, niin se ei ole muilta pois, jos yksi saa ensin palkankorotuksen.

Asiat täytyy yleensä korjata asia kerrallaan.

Ensin nyt vaikka hoitsut, sitten vaikka poliisit, lastentarhanopettajat, opettajat, jne.

Kaikki noi tekee tärkeää työtä.

Ja rahaa kyllä riittää, se on priorisoinitikysymys. Lukeaa sen vitun iltalehden sijaan valtion meno- ja tuloarvio.

Rahaa on tullut 10v ovista ja ikkunoista sisään. Kukaan vitun määly ei voi väittää, että menis huonosti tai että ei olis varaa.

Ja tuloerot ovat vain kasvaneet ja tärkeimpiä töitä tekevät suhteellisesti kärsineet eniten.

Se on myös ihan vitun sama kuinka paljon vähemmän kaupan kassa saa korotuksia, kun asioita katsoo vähän perspektiivistä.

Kukaan ei kuole, jos kaikki kaupat on itsepalvelulla.

Mutta jos kaikki _hoito_ on itsepalvelulla, niin väkeä alkaa lakoamaan aika saatanasti.

Sama pätee siivoojiin ja moniin muihin.

Tiedän tämä aika helvetin hyvin, kun olen ollut itse sekä kaupan kassana että siivoojana (+ sairaalassa töissä).

Ja mitä koulutukseen tulee, niin lakatkaa vittu vikisemästä, että paremmin palkatun pitäis olla _oikeutettu_ parempaan palkkaan.

Ei se noin mene! Parempaa koulutusta hankitaan sen takia, että pystytään _tekemään_ (ei vaatimaan!) enemmän rahaa. Olemaan tuottavampia yhteiskunnalle, eikä leikkimään isompireikäistä iilimatoa.

Itselläkin on KAKSI VITUN YLEMPÄÄ KORKEAKOULUTUTKINTOA! Imekää siitä, määlyt.

Oikeuttaako se omasta mielästäni isompaan tukkuun kahisevaa. Ei helvetissä!

Se raha täytyy ANSAITA sillä henkisellä pääomalla, mikä on siellä koulun penkillä tahkottu!

Koulutus ei oikeuta mihinkään isompaan palkkaan. Se on ihan vittu harha.

Palkka pitää ansaita ja se riippuu työn haasteellisuudesta, raskaudesta, tärkeydestä ja kysynnän/tarjonnan määrästä.

Näillä kriteereillä hoitsujen pitäisi saada 5 x sen verran mitä pörssiyhtiön hallituksen ammattijäsen (tehnyt muuten sitäkin hommaa, että älkää yhtään mussuttako, jos ette tiedä asioista hevon paskaa).

Eli suhteutettuna 25% korotus on ihan vitun pähkinöitä. Sen pitäis olla MINIMIKOROTUS!

Hoidetaan se nyt himaan, niin saadaan jotain vitun järkeä tähän touhuun ja vähän prioriteettejä kuntoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne hoitsut on palkkansa tienneet jo ennenkuin ovat koulutuksensa hankkineet. Turha alkaa jälkeenpäin itkeä. Olisiva opiskelleet vaikka putkimiehiksi. Niistä on myös kova pula. On myös fyysinen duuni ja palkka paljon, paljon parempi. Valintoja valintoja.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se ole niin, että jokainen voi ennen opiskelemaan lähtöä tarkistaa sen tulevan palkkansa jostain vitun taulukosta. Ainakin sen mikä se tulee olemaan keskimäärin ja ainahan siihen voi nuolla korotuksia tai vittuilla alennuksia (ainakin yksityisellä puolella). Joskus tässä hommassa vaan on valinnoista kyse. Vaihtoehtoina on: paskaa palkkaa paskasta duunista, paskaa palkkaa hyvästä duunista, hyvää palkkaa paskasta duunista tai hyvää palkkaa hyvästä duunista. Tai sitten vielä paskempaa... ja niin edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn kahteen edelliseen puhujaan. Turha ruikuttaa jälkikäteen, jos on päättänyt valita "kutsumusammatin".

Anonyymi kirjoitti...

No voi Vittu. Eikö ahneudella ole mitään rajaa!!! Kyllä se nyt on vaan niin, että hoitsut on oman ammattinsa valinneet. Tietäen tasan mitä siitä maksetaan ja minkälaiset työajat siinä on. Ja kuka on sanonut n.2000 euron palkkaa huonoksi.

Tehyn akkoja on 124 000. Jokainen voi laskea paljon 500€ kuussa maksaa kunnille vuodessa. Suomessa kansa vanhenee (70-80-lukujen paskan perhepolitiikan takia) ja hoidettavia tulee perkeleesti lisää. Hoitsuja tarvitaan lisää ja niille lisää liksaa. Ongelma on vain siinä, että veronmaksajat vähenee. Kohta me maksetaan 70% veroja kun hoitsut taas uhkaa irtisanoa itsessä.

Yksikään hoitsu ei tuota tälle valtiolle penniäkään.

Eikö leikkaukset vois ulkoistaa viroon. Jonot lyhenis ja rahaa säästyisi.

Itse jos joudun lasarettiin en huoli hoitoa yhdeltäkään tehyn akalta, saatana.

Ja et sää Pasa oikeesti oo tota mieltä. Provosoit taas vaan tavallisia ihmisiä.

-W

Anonyymi kirjoitti...

No miks vitus opettajat ja kirjastontädit saa ruikuttaa paskasta palkastaan, mutta hoitajat ei? On kai saatana opettajatkin tienneet alansa palkkauksen ja vittu itte ammattinsa valinneet. Saatana. Jotkut sentään yrittää tehdä asioiden eteen jotain.

Anonyymi kirjoitti...

tästä asiasta voi heittää tuhat erilaista mielipidettä yms, juu juu kaikki muutkin ansaitsee, vittu onko koulutus tarpeeks korkea, nönnönönönön, onko kunnilla rahaa...

mitä vittua!!
tämä ongelma johtuu ainoastaan yhdesta asiasta! Suomessa ei yksinkertaisesti ole enää tarpeeksi hoitajia koska palkkaus on vituillaan. Tämä ongelma jollakin tasolla on tunnistettu ja vaaleissa siitä alettiin jotain lupailla. Tottakai kun vaaleissa luvataan, niin se aiheuttaa tämänkaltaisen jälkirähinän. Oli mitä oli, tämä soppa on kasvanut niin suureksi ettei porukka muista mikä tämän taustalla on!

Sairaaloista suljetaan osastoja kesäisin, koska palkkaus on niin idioottitasolla, hoitajat loppuu käsiin!! Mitä vitun järkee tässä on? Sitten kyllä naristaan kaikenmaailman jonoista yms vaikka ei pystytä hyväksyyn näitä hoitajien korotuksia. Tottakai se maksaa mutta se raha vaan täytyy yksinkertaisesti jostain ottaa että tuo systeemi toimii.Piste.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne hoitsut on palkkansa tienneet jo ennenkuin ovat koulutuksensa hankkineet. Turha alkaa jälkeenpäin itkeä. Olisiva opiskelleet vaikka putkimiehiksi. Niistä on myös kova pula. On myös fyysinen duuni ja palkka paljon, paljon parempi. Valintoja valintoja.

Niin no, jos nämä joukkoirtisanoutumiset nyt toteutuvat, niin saadaan vähän esimakua siitä millaista tulee tulevaisuudessa olemaan kun hoitajista on pula, ja nuoret opiskelijat valitsevat mieluummin jonkun toisen koulutuksen ja ammatin hoitoalan paskojen palkkojen vuoksi.

Turha meidän muiden on siinä sitten itkeä ja ruikuttaa että yhyy, nyt sairaat lapset kuolevat kun hoitajia ei ole tarpeeksi, ensiapupolilla saa jonottaa suunnilleen vuorokauden, eikä ajoissa hoitoon pääsemisestä ole mitään takeita.

Se on silloin yhteiskunnan eli meidän ihan oma vikamme, kun pihistelemme väärissä kohdissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän se nyt ihan vitun tarkkaan on pois muilta jos joillekin JULKISELLA ALALLA oleville maksetaan ylisuuria palkankorotuksia. Meidän veroista ne menee.

Ja turha itkeä jostain 1600 euron palkasta. Hoitsujen keskipalkka olisi noin 2800 euroa jos olisvat suostuneet työnantajan alkuperäiseen esitykseen... oikein itkettää kuinka noin paskalla palkalla tulee toimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Keneltä se on pois vitun älykääpiö. Sä oot vaan kateellinen kun joku joskus puollustaa itteensä.

Pistä ny pääs pyttyyn ja viilenä hetki sitä omas kuses. Oliko sulla matematiikassa opettajana joku Timo. Miten sä saat hoitajien keskipalkaks 2800 euroo. Keski palkka pyöris jossain 2000 euron nurkilla vitun pizzanaama. Ei taida kaverilla mennä hissi ihan ylimpään kerrokseen asti tai sit se on kokoomus nuori.

Miltzu kirjoitti...

Kohtuu turhaa ottaa ilta- ja viikonloppulisät noihin keskipalkkalaskelmiin mukaan. Hölmöintä on se että jotkut opettajat vertaa palkkojaan hoitajien kokonaisansioon (lisät mukaanlukien). Aika vähän se opettaja varmaan niitä äpäröitä (vai taipuuko se "äpäriä"?) kasvattaa esim. jouluaattona, juhannuspäivänä tai vappuna! Ei ainakaan sillä omalla peruspalkallaan.

Toisekseen lähes puolet hoitajista tekee päivätyötä missä ei tule mitään lisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se nyt on vaan ihan suoraan pois meiltä veronmaksajilta, samalla tavalla kun sun toimeentulotukes ääliö!

2500 x 1,12 = 2800. Jos tämän osaisit edes laskea niin olisi ehkä jotain toivoa työllistymestäkin.

Ja mikäli lisiä ei kannata laskea koska ne eivät ole palkkaa niin voin lähettää tilinumeron mihin nuo turhat mitättömät summat voi maksaa etteivät suotta rasita omaa kukkaroa.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy varmaan munkin jättää tänä vuonna palkankorotus pyytämättä, oon tehnyt sen verran ylitöitä että kokonaiskeskiansio on noussut keskimäärin 150 eurolla kuussa. Siinähän se palkankorotus sitten olikin!

Anonyymi kirjoitti...

Ottakaa haisevat jalkarätit selvää ennen kuin huutelette noita palkkoja. Sairaanhoitajan alkupalkka on tällä hetkellä noin 1745 euroa/kk. Alkuperäisen tarjouksen jälkeen se olisi noussut 1937 euroon/kk. Kun 25% korotus tulee, nousee alkupalkka noin 2150 euron tietämille kuukaudessa.

Paljonko tienaavat lääkärit? Terveyskeskuslääkärin alkupalkka ilman päivystyslisiä on 3300e/kk. Päivystyslisien kanssa keskimääräiset kokonaisansiot vähintään 4800 e/kk.

Paperimiehet kopeissaan istuessaan tienaavat 4000 e/kk. Ja se vastuun määrä?

Norjassa sairaanhoitaja tienaa ensimmäisestä päivästä alkaen n. 3300 e/kk, koska Suomalaiset sairaanhoitajat ovat varsin hyvin koulutettuja (paitsi nykyiset AMK:n pilaamat) ja päteviä.

Suomessa sairaanhoitajien työvuorot ovat pääsääntöisesti 3-vuorotyötä. Ei ole lainkaan poikkeavaa, että iltavuoro päättyy 22 ja seuraava vuoro alkaa seuraavana aamuna 07. Lähtisikö paperimies tällaiseen vuoroon? No ei varmasti.

Vaktat pöytään, jumalauta!

Anonyymi kirjoitti...

Asia nyt on niin että kun kansa(suuressa viisaudessaan) on valinnut mikkihiiret päättämään puolestaan, niin asiat ovat aivan kuin ankkalinnassa.

Edelliset kaksi (ne paljon puhutut viimeiset 10 vuotta kuuluu siihen) hallitusta eivät ole tehneet pakkakuoppienmonttujenjakolojen peittämiseksi yhtään mitään. Heinäluoman ja kumppanien aikana asia on jo ollut esillä suljettuina osastoina. Mutta kukaan ei ole tehnyt asian eteen yhtään mitään. Edelliset palkankorotukset sovittiin prosenttikorotuksina ja niitä markkinoitiin TYHMÄLLE kansalle TULOEROJA KAVENTAVINA. Tässävaiheessa kaikki jotka ovat peruskoulun kolmannella (mitä näitä kansaouluja sunmuita) prosenttilaskunsa oppineet osaavat askea että asiahan ei aivan niin ole. JOHTOPÄÄTÖS: (Knakkerton) oppositio mölinä on aivan täyttä paskaa.

Se mitä eri ammattialojen palkkaukseen tulee on aivan kuin kaikessa markkinataloudessa. kysyntä/tarve ja tarjonta. Tarjonta muutuu työmarkkinoilla vain hitaasti niin arvoa täytyy tarkkailla pitkällä aikavälillä eikä niinkuin pätkispatukan hintaa alepan kassalla.

Mutta on aivan turhaa lähteä vertailemaan paperimiehen ja sairaanhoitajan palkkaa sillä paperi on syönyt itsensä pihalle tästä maasta (kivikautisella JÖRÖILYLLÄ). Toivon että suomenkielisä sairaanhoitajia löytyy viellä tulevaisuudessa, mutta uskoisin että suomesta ei varmastikkaan löydy montaa paperitehdasta seuraavan 15vuoden jälkeen.

Vuorotyö on aina vuorotyötä ja vuorotyössä maksetaan vuoroihin kuuluvat prosentit. On aivan turha narista vuorotyön vaikeudesta. Lainaus edeltä: ""Ei ole lainkaan poikkeavaa, että iltavuoro päättyy 22 ja seuraava vuoro alkaa seuraavana aamuna 07. Lähtisikö paperimies tällaiseen vuoroon? No ei varmasti."" Paperimies ei teekkään tällaisia vuoroja sillä ammattiliito on ajanut työntekijän etua. (Ilmeissesti TEHY ei saa tätäkään aikaiseksi)

Harras toiveni on että palkojen eroja saataisiin kavennettua. Mutta mitään 1/4 palkankorotuksia on utopista toivoa.

2 vuoden valtiontuen loputtua minkään kunnan talous ei kestä moisia korotuksia ellei valtion budjetista tuupata lisää rahaa kunnille. Se mitä vationvelan maksamiseen tulee 2 miljardia (siitä ei kai kukaan ole viellä nillittäny) on tulevaisuuden helpottamista. On nimittäin mahdotonta tulevalla ikärakenteella maksaa valtionvelkaa enempää kuin on pakko.

Hoidettaisiin nyt se palkkojen korotus vaikka pitemmällä aikajaksolla ja vaikka 25% korotuksilla. mitä vittua inflaatio sen kuitenkin syö ajamyötä.

Kaikki on epäkohdat tienny jo pitkään mutta kuitenkin paska pullahti housuun yllättäen.
PaaVO M petjä KOROSTUS!!!:: #VAALILUPAUKSET ON VAALILUPAUKSIA JA NIITÄ EI MIKÄÄN PYKÄLÄ VELVOTA NOUDATTAMAAN#.

Ja kaikelisäk se muitten ammattien mollaamine ei anna itsestä kuin kusipäisen kuvan.

Anonyymi kirjoitti...

asiaa sivuten Räsänen P. veti pohjat. molopää meinas että hoitajien työtaistelun ajan suomeen tulis asettaa kieltolaki ettei niitä viinasieppoja tartte paijata tua ensiavussa. VOI VITTU mikä mailma. mitäs sitte ku jengi rupee painaan lasolia naamaansa? Tä? miten vitun pieni mailma ihmisen päässä voi olla VITTU!! tääläsestä kommenteista pitäis aina amputoida sormi. kädet vois "ajattelialla" toimia sellasena indikaattorina.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole rahaa, ei ole rahaa...

Just viikko sitten hallitus ilmoitti, että kappas, täältähän yllättäen löytyi tällainen 1,5 miljardin budjettiylijäämä!
Mutta heti kiirehdittiin sanomaan, että: "näillä rahoilla ei voi tehdä pitkäaikaisia sitoumuksia".

Joo-o... Tuo 1,5 miljardin budjettiylijäämä riittäisi kymmeneksi vuodeksi 150 miljoonan euron ylimääräiseen tasa-arvopottiin hoitajille, jos sitä olisi haluttu. Ei näköjään haluta.

Ja ihan turha hallituksen on yrittää luikkia vastuusta ja sanoa ettei asia kuulu heille, kun perustuslaissa jumalauta sanotaan, että VALTIOLLA on vastuu potilasturvallisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

nyt en kyl malta olla kysymättä, että mitä vittua hyödyttää rutista tän blogin kommenttiosastolla ja tehdä politiikkaa??? vittuako se täällä kitinä noita työmarkkinarunkkareita ja pikkupoika-kataisia kiinnostaa.. älyhoi...

Anonyymi kirjoitti...

Jos pelkkä koulutus vaikuttaa siihen mitä saa palkkaa niin mitä pitäisi hoitajaksi haluavan tehdä, jos ja kun koulutusta ei ole tarjolla siellä maailman kuulussa yliopistossa. Anteeks, jos joku OIKEASTI haluaa olla hoitaja vaikka sitten huonolla palkalla. Nyt kun hoitajat vaativat lisää palkkaa niin pitää varmaan koulutus siirtää yliopistoon niin voidaan sitten hyvillä mielin maksaa lisää liksaa, kun on oikea koulutustaso taustalla.

Kiitokset Pasalle. Hän tuntuu olevan yksi niistä, joka oikeasti ymmärtää missä mennään...

Anonyymi kirjoitti...

Mua ei ainakaan kiinnosta toi kateellisten, poliittisten onnenonkijoiden ja muiden ruikuttajien hörinät. Tilanne on joko hoitajia tarvitaan tai ei. Jos tarvitaan, työstä maksetaan palkkaa. Palkka määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Vittu kukaan mitään ilmaiseksi myy. Vai pystyykö joku osoittamaan jonkun instanssin joka joka toimii ilmaseks. No hyväntekeväisyys poisluettuna ja niilläkin yhdistyksillä palkallisia työntekijöitä. Kaikki tässä maailmassa maksaa. Mikään ei ole ilmasta. Jos joku pystyy elämään kutsumuksella tai pyhällä hengellä, niin luopukoon palkastaan ja ryhtyköön pylväspyhimykseks. Saattais käydä kuin sille kuuluisalle hevoselle, joka oppi olemaan syömättä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinvointivaltiomme yksi monista virheistä on se, että palkkaa saavat ne, jotka voivat jollakin asialla sitä itselleen kiristää. Huonoiten on käynyt ja tulee jatkossakin käymään niille, joilla ei kunnollista kiristysasemaa ole tai sen käyttö on erikseen kielletty. Esimerkiksi hoitajia on menneinä vuosina uhkailtu rangaistuksilla, mikäli potilaita kuolee, jos ovat lakossa. Tuo jokkoirtisanomisella uhkailu oli nokkela veto. Ongelma koko kansaa ajatellen on kuitenkin se, että hoitajien aseman parantuminen heikentaa heitä heikompien asemaa.

Toinen vitun iso virhe tässä meidän uppoavassa hyvinvointivaltiossa on se, että työssä viihtymistä ei ole altistettu kilpailulle ja lopputuloksena tämä näkyy siten, että yleisesti ottaen yksitoikkoiset ja tympeät hommat on huonosti palkattuja. Tilanteenhan tulisi olla juuri toisinpäin mitä typerämpää homma, sen parempi palkka.

Kelpaisiko töiden palkkausten vertailuun keskituntipalkka? Esimerkiksi vuoden_työtulot/vuoden_työtunnit? Ja työtunteihin pitää siis laskea kaikki työtunnit, myös ne joista ei virallisesti tule palkkaa. Tällaisessa vertailussa esim. opettajan ja lääkärin palkat ovat yllättävän lähellä toisiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos hoitajien palkkoja ei nyt saada kuntoon, me saadaan lähivuosina heittää hyvästit julkiselle terveydenhuollolle.
Se vasta heikompien asemaa heikentääkin, jos tulevaisuudessa jokainen joutuu maksamaan hoitonsa kokonaan itse, eli käytännössä vain rikkaille on varaa sairaanhoitoon.

Jo nyt hoitajapula on todellisuutta: virkoja ei saada täytettyä, osastot ovat jatkuvasti alimiehitettyjä, hoitajilla on jatkuva kiire, osastoja joudutaan sulkemaan, jonot ovat pitkiä kuin nälkävuosi, jne.

Miksi? Koska monet eivät yksinkertaisesti halua tehdä näin raskasta ja vaativaa työtä tällaisilla palkoilla.

Suomessa on tuhansia ihmisiä, joilla on sairaanhoitajan koulutus, mutta ovat jollain muulla alalla. Kuka nyt viitsii raataa vittumaisessa työssä paskalla palkalla, jos jotain muuta paremmin palkattua työtä on tarjolla?

Palkkojen nostaminen kilpailukykyisiksi ja vastaamaan työn raskautta takaisi sen, että koulutettua ja osaavaa hoitohenkilökuntaa riittäisi pitämään julkinen terveydenhuolto toimivana, myös tulevaisuudessa.
Nykypalkoilla se ei tule onnistumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma koko kansaa ajatellen on kuitenkin se, että hoitajien aseman parantuminen heikentaa heitä heikompien asemaa.

Niin siis häh? Ehkä hoitajien asema parantuu suhteellisesti, mutta eipä siitä muidenkaan asema huonone. Vai ajateltiinko tässä hoitajien palkkojen nostosta johtuvaa inflaation kasvua ja sen vaikutuksia... Julkinen sektori on tosiaan suossa, mutta suostakaan ei pääse kuin yksi kerrallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Soittelit kyllä sieluni (vaikkei mulla sellaista edes oo) kieliä varsin herkästi, perkele!

Vituttaa vaan näiden kokoomus- ja porvaripellejen ym kusipäiden itku siitä, että palkka on kohdallaan/nytkin saan liikaa/työ ei vaadi mitään/kutsumus tahi muu paska edellyttää töissäkäyntiä ennenaikaiseen kuolemaan asti ilman oikeutta inahtaakaan, vaikka turvaan omalta osaltani niidenkin elämän ja saan siitä vitun vähän palkkaa, syyttelyä, vähättelyä yms kyykytystä. Ja teen työni vielä aivan h-e-l-e-v-e-t-i-n hyvin!

Että te, jotka kommentoitte sairaanhoitajien nykyistä työn vaativuutta (esim meikäläisen duuni teholla), vetäiskääpä ne päänne sieltä rectumistanne ja herätkää todellisuuteen, runkut!


Tv Sirpa Vitun Siili

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin asiaa <3 ei mulla oo mitään fiksuu sanottavaa mutta tämä blogi piristää kyllä tätä paskaa elämää ;D

Anonyymi kirjoitti...

1600E ??? sehän on noiden pohjapalkka, sit siihen lyödään vielä ilta, yö ja vknloppulisät päälle... jos lähtee hoiva-alalle kannattas melkein opolta kysyä mitä siellä tehdään...
Sitäpaitsi, jos hoitsujen haluama korotus menee läpi, on niiden liksa korkeempi kun aloittavan lekurin... kukahan lakkoilee ens vuonna ?!
Vittu jos ei duuni maistu niin ei sitä oo pakko tehdä!

Anonyymi kirjoitti...

Sitäpaitsi, jos hoitsujen haluama korotus menee läpi, on niiden liksa korkeempi kun aloittavan lekurin...

Täh?! Lääkärin palkka muka alle 2190 euroa??
Ottaisit vittu asioista selvää ennen kuin tulet niitä huutelemaan.

Lääkärien alkupalkat ilman lisiä ovat:
Erikoistuva lääkäri (apulaislääkäri) 2525 euroa,
osastonlääkäri 3313 euroa,
ylilääkäri 4408 euroa,
terveyskeskuslääkäri 3215 euroa.

(lähde: www.akava.fi)

Vittu jos ei duuni maistu niin ei sitä oo pakko tehdä!

No, 12800 hoitajaa on ilmoittanut irtisanoutuvansa koska duuni ei maistu nykyisellä palkalla, vaan eipäs vittu sekään ihmisille sovi.
Kaamea poru että "ei niin saa tehdä, ei hoitajat saa irtisanoutua, se on moraalitonta" yms. paskaa...

Anonyymi kirjoitti...

ihan sama mitä akavan taulukot muuten sanoo, mutta totuus on se että alkavan sairaalalääkärin liksa on n 2300e/ kk plus päivystyslisät... ja totta on myös se että hoitajien liksat menisi todella lähelle jos nyt ei yli jos tää korotus menisi läpi. Tosin eihän ne tule saamaan kuin tollaset 16-18 %. tyhmintä koko paskassa on silti se että joka vitun paperinpyörittäja tuolla marian-vallilan terveyskeskuksen respassa tulee saamaan ton saman rahan esim leikkaussalihoitajien, kätilöiden etc kanssa.. (NÄÄ jälkimmäiset tosiaan ansaitsisi korotuksen ) Totuus on myös että tehy tekee koko kuntasektorille hallaa ja paljon, eihän niillä rahaa ole, Ihan sama mitä joku Katainen on luvannut, muistaakseni muut puolueet sanoi jo silloin et ei oo mahdollista. Ensi vuonna lakkoillaan PALJON, kiitos tehyn!

Anonyymi kirjoitti...

Vittu mitä kyläpäällikköjä

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa aika suoraa tekstiä. Bloggaajan kirjoituksessa selviä asiavirheitä, en jaksa ruveta jokaista korjaamaan jos ei ole jaksanut tutkia asioita ennenkuin niitä täällä mylvii.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Rahat+tai+henki/1135231699612

Anonyymi kirjoitti...

Torkuton herätyskello on ihmisten keksimä. Ei kai kukaan voi olla niin VITUN URPO että kuuntelee aikansa herätystä ja nukkuu samalla! Voi saatana kun vituttaa tuollaiset paskahousut jotka torkkuu puol päivää kellon herätellessä 5 minuutin välein. VITTU voisivat suoraan laittaa sen herätyksen aikaan johon aikovat sitten lopulta nousta, SAATANA! Vaikka taitaakin olla torkkuherätys niille tyypeille jotka ei vittu saa päivisin mitään aikaan! Kyllä kyrpii taas!

Anonyymi kirjoitti...

EI VITTU. Minkä helvetin takia täällä verrataan jotain paperikonerunkkarin palkkaa hoitajan palkkaan?

Onko se vitun Stora enso sen vaipanvaihtajan työnantaja? NO EI VITTU OLE!

Anonyymi kirjoitti...

"Norjassa sairaanhoitaja tienaa ensimmäisestä päivästä alkaen n. 3300 e/kk, koska Suomalaiset sairaanhoitajat ovat varsin hyvin koulutettuja (paitsi nykyiset AMK:n pilaamat) ja päteviä."

Joo. Miten nuo elintasohommat siellä Norjassa? Ehkä johtuis siitä että sielä saa kalanperkaamisestakin sen reilut 2ke kuussa?

Vittu mitä talinaamoja koko vitun porukka täällä

Anonyymi kirjoitti...

Hieman faktaa niille, jotka epäilevät sairaanhoitajien palkkojen lähestyvän lääkäreiden palkkoja. Kuntapuolella lääkärin keskipalkka oli noin 6100 euroa kuukaudessa vuonna 2006. Tällä hetkellä yksityisestä firmasta lääkäri saa päivätyöstä (terveyskeskuspäivystys) 48 euron tuntipalkan. Noihin lukuihin on sairaanhoitajalla matkaa.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.hoitoketju.fi/index.php?p=Tyomahdollisuuksia

eurolääkäri=vastavalmistunut lääkäri, joka suorittaa europalvelustaan

Anonyymi kirjoitti...

Viljo Eistola imee kyrpää ja paskaa