tiistai 4. syyskuuta 2007

"Kyllä mä pärjään työmarkkinoilla tällä tutkinnolla!"

Tradenomit vituttavat mua aika tavalla. Rohkenen jopa sanoa, että ne vituttavat melko huolella. SIIS AIKA VITUN PALJON!!! Mikään muu koulu (ei edes kusipäiden kansankonklaavi, kauppakorkeakoulu) kykene pumppaamaan nollaosaamisella varustettuihin huippuosaajiinsa (näihin todellisiin monialaluusereihin) niin paljoa tyhjää itsevarmuutta kuin tradenomien moninaiset "opin"ahjot. Ero on huikea työelämään siirtyvän (valmistuvan) tradenomin ja vaikka viisi vuotta töitä tehneen tradenomin itsevarmuudessa.

Niille, jotka tätä ilmiötä eivät ole joutuneet todistamaan, tarjoan eräänlaisen luonto-ohjelmien tapaisen ikkunan rumaan todellisuuteen (ja ruma juontaa juurensa SEKÄ tradenomien tutkitusti keskimääräistä kammottavammista naamavärkeistä, ETTÄ siitä tosiseikasta, että niitä tosiaan liikkuu useissakin kaupungeissa vailla mitään kontrollia. Ruotsissa on jopa vireillä lakiesitys, joka antaisi tradenomeille samat ihmisoikeudet kuin muillekin ruotsalaiselle. Talk about twisted mind!)

Vastavalmistunut ja töitä etsivä tradenomi on siis taapertanut onneissansa läpi nelivuotisen (mihin vittuun sekin aika siellä kuluu? Nyt joku Sanna-Johanna-Hoosianna sieltä AMKista kertomaan mulle!) koulutuksensa ja sinä aikana häneen on pumpattu käsittämättömät määräät täydellisen mihinkään perustumatonta itsevarmuutta ja sadistisen mielen luomaa tyhjää uskoa siihen, että omat kyvyt, osaaminen tai koulutus mukamas riittäisi mihinkään kaupan kassaa vaativampaan työhän. (En siis halua haukkua kaikkia kaupan kassoja, joista monet ovat fiksuja tyyppejä ja mitä ilmeisimmin siis eivät tradenomeja.)

Niin ne nuoret innokkaat tradenoministit sitten astelevat intoa uhkuen (ja taskut pullottaen näille leikkiin ja lauluun tottuneille menninkäisille tuttuja leluja ja karkkeja, joita ovat käyneet erinäisiltä rekrytointimessuilta keräilemässä) hakemaan töitä ihan oikeista yrityksistä ja muista työllistäjistä. Heh, se on kyllä hauskaa puuhaa! Ei tosin näille egomaanikoille työnhakijoille, joita kenkästään henkiseen kaaliin vähintään yhden miestyöviikon edestä heti, kun ovat kehenkään rekrytoijaan yhteydessä.

Kun lopulta joku työpaikka aukenee, niin ihmetellään kun toimitaankin assistenttina ja se ”BBA from arboretum & wanking” –kansainvälinen tutkinto onkin vetästy viemäristä alas heti kun henkilöstöpäällikkö on pyyhässyt todistuksella hanuriaan. Sitten ei auta muu kun huutaa opinahjonsa nimeä suolan maku suussa: ”Valkeakoski, what have you do to me?!?”. Onneksi kielitaito kuului diiliin, joten onnistuu tuo kansainvälinen manailukin.

Eipä muuta kuin menestystä tulevaisuuden haasteisiin! Molempia teille nimittäin on tulossa! Sekä tulevaisuus, että haasteita (suomeksi: ongelmia). Menestys on jotain, josta voitte lukea kirjaston Kauppalehdestä. Ja se, että teillä ylipäänsä on tulevaisuus, on teille jo paljon.

Ai mikä oli se mainitsemani ero? No se, että nämä nuoret hirmut vielä luulevat, että heistä tulisi jotain aivan muuta kuin se koululla puhumassa käynyt kuolaava retiisi, joka kertoi työpaikastaan INVESTOINTIPANKIN vieressä olevan konttorikonekaupan vuoroassistenttina, jolla laaja-alaisen koulutuksensa takia on valmiudet työskennellä mm. kansainvälisissä henkilöstötehtävissä (=tilata nitojia ruotsalaiselta firmalta, jossa työskentelee henkilö). Onneksi olkoon! Kyllä se mainos antoi sen minkä lupasi tai jos ei nyt sitä, niin ainakin sen mitä teille kuului.

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mie en kyllä edelleenkään tiiä että mikä helvetti se semmoinen tradenomi on. Ehkäpä se asia ei mulle kuulukaan, riittää että mulla on töissä nitoja.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sanotaan vastavalmistuneelle tradenomille?

Mega-ateria kokiksella.

Anonyymi kirjoitti...

btw: what have you done to me...

Anonyymi kirjoitti...

elvisonanaattori: hanki sisälukutaito tai silvo naamasi!

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on täyttä faktaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tradenomeja enemmän inhoan vain kauppatieteiden opiskelijoita, joille ensimmäisenä päivänä isketään eteen tieto ekonomin keskipalkasta, ja kerrotaan, kuinka upeita ja mahtavia he ovat ja miten paljon upeampia ja mahtavampia heistä vielä tulee.

Noh onneksi väistämättä heillekin tulee eteen se päivä, kun käy ilmi, että alkupalkka ei ole sama kuin keskipalkka ja keskipalkka ei ole sama kuin mediaanipalkka, ja että itseasiassa olisi ihan kiva jos joku joskus maksaisi edes jotain palkkaa...

Anonyymi kirjoitti...

On muuten uskomatonta millaisen aivopesuriihen Tradenomiksi opiskelevat näyttävät käyvän läpi. Jokainen siellä opiskeleva toistaa samaa mantraa, samoilla sanoilla vuodesta toiseen:
"En mä ainakaan edes olis halunnu Yliopistoon, kun täällä saa niiin paaaljooon enemmän käytännön kokemusta ja työnantajat arvostaa niiin paaaljooon enemmän meitä kuin muita!"

Ja vitut! Käytännön kokemusta saa siellä opiskeleva tasan yhtä paljon kuin kuka muu tahansa. Ellei sitten satu olemaan luttamuna-saamaton paska, joka ei saa sanaa suustaan, vaan tarvitsee jotain organisaatiota järkkäämään kesä- tai muuta harjoittelupaikkaa itselleen. (Tälläisia tapauksia löytyy tosin Suomi pullollaan)

Ihmetyttää vaan, että jos kyseinen inisijä ei koskaan ole edes halunnut Yliopistoon, niin miksi jokaisen siellä opiskelevan ensimmäinen valinta oli kuitenkin Yliopisto tai kauppakorkeakoulu ja miksi tällä porukalla on niin Vitun suuri tarve tehdä kouluistaan nimellisiä yliopistoja tai korkeakouluja ja aina pitäisi kuulemma rinnastaa joka vitun merkonomi ja tradenomi (joita muuten koulutetaan joka vitun niemen notkossa ja saarelmassa tänä päivänä) korkeakoulun käyneisiin.

Ei VITTU!! Ettekö te vitun pässit nyt jumalauta ymmärrä, että vaikka siitä teidän kauppatieteidentradenomikansainvälinenkauppahilavitkutinassistentti-koulutuksestanne suoritetaan nimelliset 120-160 opintoviikkoa (vanha systeemi), niin se ei TODELLAKAAN ole rinnastettavissa esim yliopistossa suoritettavaan määrään! NI!!!

Anonyymi kirjoitti...

KYLLÄ !!! Juuri näin...

meikä kuului siihen ryhmään joka kävi tämän ko. koulun, jonka päätyttyä halusi polttaa koko höskän maantasalle kun tajusimme koulun alettua mitä sontaa tulee olemaan seuraavat kolme vuotta.

VITTU!!! VITTU!!! VITTU!!!

Hukkaan meni sekin aika saatana!!! Minkäs teet kun on tullut hakattua päätä lapsena patteriin kun yritti saada autoja pois sieltä välistä ... perkele!!!

Anonyymi kirjoitti...

jaahas...ihan kärkeen sanon etten liity kyseiseen tutkintoon mitenkään( koska joku mätisäkki alkais nariseen kuiteskin).
Totuus on se että joka ikinen koulu on täynnä paskaa, kaikki on kiinni vaan siitä istutko kuin joku vitun retiisi uskomassa sitä, ei opiskelu tarkoita sitä että joku toinen tulee kaataan omat tietonsa sun syliin ja sit eletään niillä, vaan koko hoito on kyllä ihan niissä omissä näppysissä!! Onhan se AMK:n mesta vähän sellanen sihteerikoulu mut onhan se ura ihan omissa käsissä!
Ja viimeinen mitä tässä voi tehdä, on yliopistoihmisten olan kohautus! Se mesta jos joku on täynnä niitä nauriita jotka kuvittelee ittestään niin vitusti! No annetaan nyt pieni synninpäästö esim. kaupalliselle ja tekniikan puolella, kun sieltä suurin osa jopa valmistuu ajoissa ja tekee jopa töitä! Mut kyllä noillakin laitoksilla riittää tätä samaa kurapaskaa mitä yleensä yliopistolla, opiskellaan sitä NIIIIIN vitun sivistävää alaa ja olla NIIIIIN vitun sivistyneitä ja fiksuja....sit naristaan koko kymmenen vuotta opintotuista, kun sinne töihin on vaan niin vaikee mennä! Ja jos niinkin ihmeellinen päivä nähdään että koulusta saadaan paperit pois, niin ollaan kärkkymässä kaikenmaailman apurahoja että voitaisiin tehdä taas joku maailman turhin tutkimus (" minusta on todella tärkeää tietää kuinka moni suomalainen ihminen tykkää syödä porkkanaa keskiviikkoisin klo 18-19.30 välillä")

Ei jumalauta, kattokaa ny mitä paskaa mää kirjoitin, vittu mikä yleisönosastonillitys! Sori vaan saatana!

Anonyymi kirjoitti...

Vittu on se kumma, että pitää yleistää kaikki tradenomit samalle viivalle. Vittu mä ainakin menin siihen kouluun vaan saadakseni yhden lisärivin ceeveehen. Sinne pääsee helpommin kuin yliopistoon. Ai joo, mutta mähän kävinkin siellä vaan iltaisin, ja pidin aivoni toiminnassa päivisin ihan oikeita töitä tekemällä. Ja mä oon kyllä ihan nätti ja fiksu. Joten voisko sen yleistämisen vittu lopettaa. Ihan sama missä sitä opiskelee, se on aina parempi kuin ottaa niitä roskaruokatilauksia vastaan tai nukkua humalassa maassa, kun ei aivot enää anna mitään signaalia.

Anonyymi kirjoitti...

Vissiin jollain on ollu häjy paikka töis, ku tradenomi on vieny sen paikan tai ohittanu muuten ylenemällä nopeempaa.

Ja mitä tohon ateria juttuun tulee, niin muistaakseni juttu jatkuu viel siten, että vastaus tradenomilta kuuluu "se tekis sit 200e"

Anonyymi kirjoitti...

aamen

Anonyymi kirjoitti...

Tradenomipa tässä! Se on saatana aivan sama mitä meikämandoliinosta fundeerataan! AMK oli helvetin iso perseenreikä ja reikä sen kun kasvaa, mutta kyllä meikäläinen jollain ihmeen konstilla onnistui näillä papereilla duunia hankkimaan ja vielä omalta alalta... 60 000€/vuosi, I did nothing today and still got paid!

opiskelu kannattaa!

Anonyymi kirjoitti...

Se Vitun spede, joka oikeesti kuvittelee, että sillä on jotain väliä, et mistä koulusta tulee, voi työntää päänsä vielä hiukan syvemmälle sinne pärseeseen!

AMK:t siinä kuin Yliopistot, kansanopistot ja vaikka leikkikoulut on vain välietappeja hyvälle?? uralle. Sen jälkeen kun on uran alkuun päässyt, on tasan tarkkaan itsestä, ei mistään vitun paperista kiinni, mikä susta tulee isona.fi

AMK puupäät voi lopettaa nillittämisen ja yrittää olla ylpeitä omasta koulustaan sellaisena kuin se on, yrittämättä muuttaa sitä yliopistoksi ja lipastolla opiskelevat reikäaivot ottaa sen porkkanan pois perseestä ja alkaa kattoon maailmaa ilman mitään ylemmyyden tunnetta. Tää mikään Ranska ole, ei pelkästään se, et joku pääsee tiettyyn kouluun takaa vielä yhtään mitään. VITTU!

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn muutamaan edelliseen kirjoittajaan siinä, että loppupelistä menestyminen on kiinni henkilöstä itsestään ja hänen toimistaan työelämässä. Onhan ammattikoulupohjaltakin päästy johtajiksi.

AMK ja yliopisto antavat lähtökohtaisesti varsin erilaiset valmiudet työelämään ja niissä suoritettaviin tehtäviin. Useasti pelkällä AMK tutkinnolla voi olla vähän paha hakea yksityiseltä sektorilta alan töitä. AMK opiskeloita useammin (uskoisin) myös yliopisto-opiskelijat menevät oman alansa töihin jo paljon ennen valmistumista (kuten allekirjoittanut), jolloin valmistumisesta tulee enään taakka työuran etenemiselle.

Toki yliopistoista löytyy kaikenmaailman hihhuleita (lue. humanistit), joilla työnsaanti voi olla myös hmm. vähintäänkin haastavaa. Noh, mitäs läksit.

Sen allekirjoitan, että AMK:t AMK:ina ja yliopistot yliopistoina. Opetus on kuitenkin näissä laitoksissa täysin eri planeetalta ja niinhän sen kuuluukin olla.

Toisaalta esim. sairaanhoitajat luultavasti saavat hyvin pikaisesti työpaikan valmistuttuaan. Osittain myös ammatinvalintakysymys.

Noh, olipas huono kommentti, koska ei tullut nillitettyä mistään pahemmin. Jätettäkööt tämä Atpolle ja Pasalla. Atpo, tämä oli miltei täyttä asiaa kuitenkin :)

T kirjoitti...

Täytyy myöntää että "Kyllä mä pärjään työmarkkinoilla tällä tutkinnolla!" ei kuulosta ollenkaan yhtä hyvältä muiden kuin tradenomin suusta kuultuna...

Itse tradenomi-koulutuksen suorittaneena voin vastata kysymykseen "mitä siellä opetetaan neljä vuotta?!"

Vähän niin kuin toisessa koulussa missä oman ajattelun väheneminen korreloi proaktiivisesti (kyllä, minun on pakko käyttää näitä termejä. Minä olen tradenomi, hitto vieköön!) kivesten laskeutumisen kanssa, eli armeijassa, tradenomi-koulutuksenkin voisi saada turhimpia aineita karsimalla huomattavasti lyhyemmäksi.

Joitain oppiaineita opetettiin ihan vaan sen vuoksi että ne kuuluivat "alueen omiin" opintovaatimuksiin (esim. pohjoinen ulottuvuus: "Lapissa on poroja. Lappilaiset ovat siksi ominkaltaista kansaa, jonka tulee olla ylpeitä itsestään." Kuinka hyvin, hyvin, oikeassa he olivatkaan...) tai sitten muuten vaan liittyivät titteliin (kirjanpito on ihan mukava aihe, mutta kun tarkoituksena oli valmistua tietojenkäsittelyn tradenomeiksi, niin tuo oli lähinnä ajanhukkaa).

Mutta koska aiempi tutkintoni oli medianomi, tradenomiksi lukeminen oli ainoa keino saada naapurin alkoholistiparantolan tyypit olemaan katsomatta minua säälivästi.

je ne regrette rien!

Anonyymi kirjoitti...

Mä tienaan ainaski miljardibiljardia vuodessa!!!111 Niiiii!!!1111+++

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi muuta sanoa kun voi voi ja on se rankkaa...

Itselläni on tradenomin paperit taskussa. Olen opiskeluajoista lähtien tehnyt oman alani hommia ja tulen varmasti tekemäänkin, kun niitä tuntuu mulle olevan niin hyvin tarjolla.

Mutta mutta... tunnen useita amk:laisia, sekä lipastolaisia, jotka notkuvat aikansa kuluksi töissä kauppojen kassoilla ja mäkkäreissä. Eihän siinä mitään, jos ei sitä selkärankaa löydy koulutustaustasta huolimatta hakeutua oikeisiin töihin...

Anonyymi kirjoitti...

typerykset, paskahousut ja idiootit ei juuri koulussa käyttämisestä kohene. Turhaa hommaa siis. Terävämpiälyisiä taas ei vastaavasti enää tarvitse kouluttaa lainkaan, nehän on jo ylivertaisia muutenkin. Paskaako tässä siis ihmettelemään.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä VITTUA??? Jengi keskustelee täällä ihan vitun tosissaan tästä saatanan urposta "aiheesta"? Anna mun kaikki kestää...

Anonyymi kirjoitti...

Minua aina jaksaa naurattaa toi Suomessa käytävä keskustelu kun "tää meidän paska kauppakorkea on parempi kuin teidän paska AMK." Sitten kun käytte ulkomailla oikeasti hyvän korkeakoulun tajuatte ettei kukaan ole kuullut eikä kiinnostunut Suomen yliopistoista, korkeakouluista ja ammattikorkeakouluista jotka valmistavat liukuhihnajuntteja johonkin Nokialle. Fakta nyt vaan on se, ettei Suomessa ole yhtään kansainväliset mitat täyttävää yliopistoa tai korkeakoulua. Piste. Kaikista paras vitsi on se uusi "Huippuyliopisto" jota ääliöt puuhaavat. Koko naurettavuuden paradoksi ilmenee jo tuossa nimessä, johon sana huippu on automaattisesti liitetty, vaikka organisaatio on olemassa ainoastaan paperilla. Oikeissa huippuyliopistoissa proffat ovat Nobel-tasoa, montako moista "Huippuyliopistosta" löytyy tulevaisuudessa? Suomen korkeakoulujärjestelmä tuottaa hyvin keskinkertaisuuksia joita tarvitaan moisessa nappikaupassa. Hyvä näin ja systeemi toimii, joten miksi pitää leikkiä jotain opiskelijaelitismiä kun siihen ei ole oikeasti perusteita?

On myös ikävää että kaiken maailman ensimmäisen vuoden tulevat insinöörit ja ekonomit ymmärtävät niin vähän työelämästä. Esim. HKKK jota ikäväkseni jouduin vuoden käymään kunnes tulin järkiini ja lähdin ulkomaille oli täynnä juuri jossain viestissä mainittuja janareita jotka vilpittömästi elivät uskossa, että joku tutkinto takaa heille menestyvän uran. Sitten nämä karismattomat perusjunttituppisuut vailla luonnollista lahjakkuutta ja osaamista valmistuvat esim. kauppasurkeakoulustaan ja päätyvät kirjanpitäjiksi vailla etenemismahdollisuuksia ja ihmettelevät mikä menikään vikaan kun pitikin heti valmistuttuaan tulla isoksi pomoksi. Herätkää nyt saatana! Se tutkinto antaa pätevyyden sisäänpääsyyn ensimmäiseen työpaikkaan, sen jälkeen se on kaikki omista taidoista, lahjakkuudesta ja tuloksista kiinni!

Anonyymi kirjoitti...

mun isi ui lujempaa ku sun isi!

Anonyymi kirjoitti...

Meidän äiti tekee kaikkien teidän koulujen kalapullat!!

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä tällä palstalla keskustelevat ja kirjottelevat voi haistaa vitun, iha niinkun muutkin...

Anonyymi kirjoitti...

no haistoikko...miltä tuoksui vai haisiko?

Anonyymi kirjoitti...

Meijän faija tekee teidän mutsien lapset! Ja se on vittu ekonomi. Se on kova jätkä!

Hohhoijaa. Tätä samaa soopaa on ollut kaikenmaailman Mikki Hiiri -keskustelupalstat täynnä siitä asti, kun ekat AMK:t avasivat ovensa joskus kultasella ysikytäluvulla. Vois sanoa, että alkaa olla jo aika Wanha juttu ja myös ehkä vähän boooring.

Mut heissulivei ja terkkuja valvojalle!

Evelyne kirjoitti...

Siksi ei kannatakaan jäädä jonkin vitun suomeen. Täällä suomessa minua, tradenomiopiskelijaa katsotaan kuin pientä paskaa. Mutta aina kun käyn jenkeissä ja kerron ihmisille opiskelevani "bachelor of business administration", niin olen korkeasti koulutettu ja ennustetaan hyvää työpaikkaa.

Täällä suomessa ei pärjää palkkatyöläisenä, ei yrittäjänä. Turha tänne siis jäädä, eihän täällä ole edes mitään yrityksiä jossa liiketalouden asiantuntija voisi toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Toisen vuoden tradenomiopiskelijana voin kyllä sanoa, että on aivan täysin itse opiskelijasta kiinni miten sen AMK:n jälkeen pärjää. Karkeasti sanottuna on olemassa kahdentyyppisiä (ainakin tietojenkäsittelyssä) opiskelijoita:

a) Hengaillaan koulussa 3,5v
b) Opiskellaan itsenäisesti asioita, joiden perusteet opitaan tunneilla

Molemmat saavat kyllä tutkintolappusen käteen, toinen päätyy sinne Hesen kassalle ja toinen voi alkaa aloittelemaan uraansa, kun oikeasti voi sanoa että osaakin jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Juu on kyllä kummallista että meidät tietojenkäsittelijät uskalletaan niputtaa likopissisten (liiketalouden opiskelijoiden) kanssa samaan kastiin.

Anonyymi kirjoitti...

Miten tradenomitutkintoa voi arvostella, jos ei ole itse käynyt kyseistä koulua?

Onko tämän topicin aloittaja opiskellu ikinä mitään??

Ei se amiksen käyminen puoleenväliin vielä tarkoita, että jotain maailman asioista ymmärtäisi...

Anonyymi kirjoitti...

miten se on teiltä pois jos joku käy tradenomkoulutusta? tyypillistä suomalaisuutta tämäkin. katellisuutta todennäköisesti. Och för att vara ännu bättre-finlandssvensk tradenom! hur mycket vituttaa de? :)

Anonyymi kirjoitti...

Aika hauskastikirjoitettu tuo varsinainen teksti, ihan alkoi naurattamaan. Totuudenjyvä siellä on. Suomen työmarkkinat ovat perseestä, ainakin juuri nämä koulutettujen kaupallisten ihmisten. Minulla on kokemusta erityisesti markkinoinnista ja jopa mainosalasta, jonne on todella vaikea päästä. Ensinnäkin ikä: Kun olet tulevaisuuden intoa täynnä oleva 20-25-vuotias, ja just joku tradenomi tms. itse olen mm. ekonomi, ei sinulla ole vielä tarvittavaa kokemusta, ja jos ei ole suhteita, pääset todennäköisesti just tilaamaan sitä nitojaa korkeintaan Ruotsista, eli todella kansainvälistä.

No sitten kun olet 30-38-vuotias, ja jos olet jotenkin onnistunut saamaan itsesi johonkin hyviin markkinointihommiin, niin onneksi olkoon, olet saanut kokemusta ja voit jopa alkaa etenemään urallasi. Eteneminen uralla tarkoittaa käytönnössä jossain vitun toimistossa istuskelua noin 9-10 tuntia päivässä ainakin, jotta olet "tehokas" ja "työllesi antautunut" Laske siitä se helvetin oikea kuukausipalkkasi, kun hikoilet jossain toimistossa vaikkapa keskimäärin 9,5 tuntia päivässä, ja jos olet jotenkin onnistunut pääsemään vaikkapa noin 4000 euron kuukausipalkalle,monet tekevät vielä illallakin töitä läppärillä kotoa käsin. Normaali kuukausi-työmäärä olisi 150 tuntia, mutta esim. keskimäärin 9 tuntia päivässä tekee 180 tuntia, eli 20% enemmän, eli 4000 kuukausipalkalla se olisi oikeasti noin 3200 euron arvoinen koska teet niin paljon ilmaista työtä. Sitten maksat tästä säälittävästä palkkatulostasi maailman korkeimpiin veroihin kuuluvia veroja, palkasta ehkä 30% ainakin, ja arvonlisäveroja kaikesta mitä ostat lisää.

Sitten kun olet yli 40 v ja vaikkapa erittäin korkeasti koulutettu, alat olla jo liian vanha markkinointiin puhumattakaan mainostoimistoista, joista monet ovat täynnä kokemattomia "harjoittelijoita" upeassa ihanassa mainosmaailmassa...ja olet jo liian kallis ja liian ylipätevä, eli kun ensimmäiset YT:t tulevat niin heipparallaa, katso vaan ettet putoa suomalaiseen unelmaan - huonot tulot, sosiaaliavustukset, ei tulevaisuutta, isot asuntovelat jne jne....niin monet rakentaa jotain vitun haavemaailmaansa pankkilainoilla. Ja kun olet yli 50 v. niin mainoslalla työhakemuksillesi nauretaan paskaista naurua, eihän me nyt mitään yli 50-vuotiasta raatoa tänne oteta, kun ovella on parikymppisten halpojen harjoittelijoiden jono tänne mainostoimistoon.

Siinä teille markkinointialan ikärakennetta, noilla teidän hienoilla BBABAMBA ym tutkinnoilla ei ole mitään merkitystä jos ei ole suhteita ja jos ei pääse siihen kokemusputkeen jo nuorena. OPiskelkaa jotain jossa on tulevaisuus, perus bisnes-tutkinnot on ihan perseestä, ei niillä kyllä tee paljoa.

Jupy kirjoitti...

Sait kyllä tekstissäsi puettua varmasti aika yleisen ja ikävästi yleistävän kannanottosi mielenkiintoiseen muotoon. Tuoreeltaan tradenomin opinnot aloittaneena voin kyllä itsekin samaistua osaan mielipiteistäsi, mutta aivan kaikkea ei tekstistäsi niele kiltisti myötäillen.

Liiketalouteen paneutuvat koulut varmasti suosivatkin mainiosti näitä ns. vapaamatkustajia, jotka sen suurempaa intohimoa alaa kohtaan tuntematta vaan lipuvat massan mukana kenties juuri siksi, että heitä ei vielä ainakaan tässä vaiheessa mikään ala erityisemmin kiinnosta. Oletko miettinyt tämän asian osuutta siihen, kuinka suuri määrä noista vastavalmistuneista tradenomeista päätyy olemaan juuri noita mainitsemiasi aikaansaamattomia ja taidottomia tyhjäpäitä? Ehkä kyse ei olekaan koulutuksen laaduttomuusta, vaan yksittäisten ihmisten mielenkiinnon puutteesta?

Itseäni taasen on aina kiinnostanut kaikki, mikä liittyy kaupankäyntiin. Vuodet vierii ja mielenkiinnon kohteet muovautuu, olen alkanut kiinnostua yhä enemmän mm. yrittäjyydestä, sijoittamisesta, osakekaupasta jne. Jos ja kun suuntaan koko panokseni niin koulun, töiden ja vapaa-aikani osalta noille kohdealueille, jotka minua aidosti kiinnostaa, uskon niissä pärjääväni. Jos joku haaveenaan vaikkapa tuon Kauppalehden etusivulla patsastelua pitää, niin en usko että taustalla suoritetut tradenomi opinnot sitä suoranaisesti kaataisi. Jos haaveena sen sijaan on esimerkiksi oman yrityksen perustaminen hamassa tulevaisuudessa, uskon opinnoistani olevan edes jonkinsorttista hyötyä tuon asian suhteen. Tästä hyvänä esimerkkinä pidän oman työpaikkani nuorta, samansuuntaisen työ- ja koulutaustan omaavaa yritysjohtajaa.

Pointtina kannanotolleni pidän siis sitä, että yksittäisen ihmisen omakohtaisia ponnisteluja ei pitäisi mitätöidä tällä tavoin yleistäen.

Anonyymi kirjoitti...

Jupy, oma vika kun luet tradenomiksi :D